Cantitatea de Ethereum deținută de mineri – la cel mai mare nivel din 2016

Minerii Ethereum ezită să-și vândă activele digitale și se pare că ei se așteaptă ca prețul să crească în continuare

Alswart | Adobe Stock

Cantitatea de monede ETH pe care minerii o dețin a ajuns la niveluri record față de dolarul american, pe măsură ce minerii nu vor să-și vândă activele generate prin validarea block-urilor.

Balanța deținută de minerii Ethereum se află la cel mai înalt punct din ultimii 5 ani, imediat după ce rețeaua a fost lansată. Dacă convertim această cantitate în dolari americani, atunci ne rezultă un maxim istoric de $1,85 de miliarde, conform datelor furnizate de Santiment, platforma de analize on-chain.

Santiment a transmis că cele 532,750 de monede ETH reprezintă cea mai mare balanță deținută de mineri din 13 Iulie 2016. Cantitatea este echivalentă cu 0,45% din supply-ul aflat în circulație, care în prezent se ridică la aproape 118 milioane de monede ETH.

Cantitatea de Ethereum deținută de mineri - la cel mai mare nivel din 2016
Ethereum: Balanța minerilor | Santiment

De regulă, minerii își vând activele în mod regulat pentru a acoperii cheltuielile, printre care costul electricității și mentenanța echipamentului hardware. O asemenea reluctanță din partea lor, de a vinde, sugerează faptul că minerii aleg să păstreze monedele pentru că prețul acestora va continua să crească.

Rata de hash nu a fost afectată

Rata de hash a Ethereum, care adesea reflectă sănătatea și securitatea rețelei, a scăzut dramatic în timpul măsurilor aplicate de China, în luna Mai. Rata ETH a scăzut până la 477 de terahași pe secundă (TH/s) la sfârșitul lunii Iunie, însă și-a revenit în ultimele trei luni și sugerează că va atinge noi maxime. În prezent, este cu 150% mai sus decât a fost la începutul anului.

Chiar dacă piscinele miniere de pe teritoriul Chinei au fost forțate să-și înceteze operațiunile (este vorba de SparkPool și BeePool) în ultimele săptămâni – nu a existat nicio scădere semnificativă a ratei de hash, care marți, 5 Octombrie, a atins un nou All Time High, conform BitInfoCharts.

Ethereum: rata de hash | bitinfocharts.com

După cum am raportat în luna Septembrie, minerii Ethereum au început încă de atunci să strângă monedele digitale, în loc să le mai vândă pe piață – în urma Hard Fork-ului London care a avut loc în August. Analizele experților Kraken sugerează faptul că minerii se așteptau din timp la o creștere a prețului, îndeosebi din cauza proprietăților deflaționare care au urmat după Ethereum Improvement Proposal 1559 (EIP-1559), care arde o parte din tranzacțiile plătite de utilizatori.

De când actualizarea a intrat în vigoare în 5 August, peste 473,000 de monede ETH, care valorează aproximativ $1,7 miliarde, au fost scoase permanent din circulație, conform Ultrasound.money.

Ethereum: numărul de monede arse prin EIP-1559 | Ultrasound.money

Contribuind și mai mult la șocul de supply, un procentaj ridicat de monede a fost pus la stake în Ethereum 2.0 Beacon Chain. Aproximativ 7% – respectiv 8 milioane de monede ETH au fost blocate pentru staking, conform uneltei de monitorizare Eth2 Explorer. La prețul curent, cantitatea de monede ETH valorează aproximativ $28 de miliarde.

Numărul de monede puse la stake în ETH 2.0 | beaconcha.in
Exit mobile version