Ethereum: Minerii acumulează, în timp ce balenele transferă ETH către exchange-uri

Experții cred că minerii acumulează mai mulți ETH în așteptarea creșterii prețurilor și a viitoarelor airdrop-uri

Ethereum: Minerii acumulează, în timp ce balenele transferă ETH către exchange-uri

Soldul adreselor minerilor Ethereum a depășit 260.000 ETH, totalizând 261.848 ETH, în valoare de peste 415 milioane de dolari. Acumularea minelor a atins un nou maxim din ultimii patru ani, cu niveluri similare înregistrate în aprilie 2018, potrivit datelor de la Oklink.

Balanța minerilor Ethereum
Balanța minerilor Ethereum | OKlink

Acumularea tot mai mare de ETH de către mineri a fost atribuită mai multor factori, primul fiind anticiparea unei creșteri a prețurilor în urma hard fork-ului. În timp ce mulți experți au numit „The Merge” un eveniment de tip „cumpără zvonul și vinde știrea”, acumularea minerilor sugerează că sentimentul optimist este în creștere.

„The Merge”, un eveniment în care rețeaua principală Ethereum va fuziona cu Beacon Chain și va adopta metoda Proof-of-Stake (PoS) ca consens, a intrat în numărătoarea inversă. Acest lucru vine după ce Fundația Ethereum a confirmat că evenimentul ar trebui să aibă loc între 10 și 20 septembrie.

Fuziunea, așteptată de ani de zile de pasionații rețelei, a avut un impact pozitiv asupra prețului Ethereum. De când data pentru fuziune a fost anunțată pe 15 iulie, tokenul nativ al rețelei a crescut cu 70%, potrivit TradingView, în ciuda faptului că a suferit o corecție de preț în ultimele săptămâni.

ETH/USD, timeframe de o zi | TradingView

Un alt factor major este hard fork-ul. Majoritatea minerilor ETH sunt în favoarea unui hard fork pentru a menține în viață lanțul PoW și pentru a continua mineritul. Prin urmare, în cazul unui hard fork, acești mineri deținători de ETH vor primi și un airdrop al tokenului bifurcat.

Deși este posibil ca valoarea tokenului bifurcat să nu se aprecieze în sincronizare cu lanțul principal ETH, acesta va asigura în continuare capital suplimentar.

Balenele transferă Ethereum către exchange-uri

Balenele ETH sunt în mișcare. Marii investitori din rețeaua Ethereum își trimit activele către exchange-uri, conform datelor colectate de Santiment.

Datele firmei de analiză Santiment arată că portofelele majore Ethereum și-au redus deținerile de ETH cu 11% în ultimele luni. Ei au făcut acest lucru prin mutarea criptomonedelor în adresele exchange-urilor.

În teorie, trimiterea unor cantități mari de active către exchange-uri este văzută ca un lucru negativ, deoarece indică faptul că marii investitori doresc să vândă sau să schimbe aceste active cu alte criptomonede. În acest caz, acest lucru ar putea crește presiunea de vânzare a ETH, determinând prețul acestuia să scadă considerabil.

Pe de o parte, dacă mișcarea balenelor face ca prețul ETH să scadă, atunci cererea globală pentru activ rămâne un indicator optimist. Un analist CryptoQuant a subliniat că criptomoneda are în prezent cea mai mare cerere de pe piață.

În august, Ethereum a reprezentat 40% din volumul total de tranzacționare de pe piața criptomonedelor, în timp ce BTC a reprezentat un volum de = aproximativ 30%. În acest fel, The Merge continuă să stimuleze activul, în ciuda corecțiilor de preț pe care le-a suferit piața cripto în ultimele zile.

Atât Binance, cât și Coinbase vor suspenda retragerile și depunerile în timpul fuziunii. Într-o declarație, Binance a anunțat că vor fi luate măsuri de securitate în legătură cu The Merge. Utilizatorii celei mai mari burse din lume în ceea ce privește volumul de tranzacționare nu vor putea depune sau retrage tokenuri ERC-20 pe 6 septembrie.

Exit mobile version