Ethereum poate atinge $14,000 dacă fractalul din Martie 2020 se repetă

AA+W | Adobe Stock

Un analist a observat fractalul format din trei indicatori tehnici clasici, pentru a prezice un nou trend ascendent pentru Ethereum.

ETH se confruntă cu perspectiva atingerii nivelului de $14,000, cândva în 2021, pe baza asemănării izbitoare a trendului actual cu cel de anul trecut.

Cum arată fractalul Ethereum

Observat pentru prima dată de către utilizatorul TradingShot, fractalul Ethereum implică trei indicatori tehnici:

Ethereum a închis prețul deasupra mediei mobile simple de 50 de zile, în Iulie 2021 – pentru prima dată de când prețul a revenit înapoi de la corecția bearish din Mai 2021. După cum a remarcat TradingShot, evoluția peste SMA50 prezice în mod corect trendurile bullish. De exemplu, un breakout peste SMA50, în Aprilie 2020 – a dus prețul ETHUSD de la $170 – la peste $500 în Septembrie 2020, în doar 137 de zile.

Ethereum poate atinge $14,000 dacă fractalul din Martie 2020 se repetă
Fractalul Bullish de pe Ethereum | TradingView

Perioada de câștiguri extreme a avut confluență cu schimbarea oscilatorului RSI, privit pe timeframe de 1D: de la 60 (neutru) la peste 90 (supra cumpărat). Între timp – pe măsură ce crypto-moneda era pe trendul de creștere, acțiunea prețului a găsit niveluri intermediare de suport și rezistență în interiorul unui canal Fibonacci.

Analiștii așteaptă un nou vârf record

TradingShot a prezentat mai multe analize tehnice bazate pe fractalul din Aprilie-Septembrie 2020. Fiecare prezintă Ethereum închizând deasupra SMA50 și continuând creșterea și mai sus – în interiorul canalului Fibonacci. În acest timp RSI-ul a oscilat între nivelurile neutre și supra-cumpărate.

La fel se întâmplă în Iulie 2021.

Odată ce SMA50 cedează să mai opună rezistență, ETH are nevoie de ~137 de zile – pentru a ajunge la următorul vârf pe extensia Fibonacci, a subliniat analistul.

După cum vedeți, vârfurile sunt progresive – prețul se extinde cu un nivel mai mult de fiecare dată: mai întâi în 1.0 , apoi în 1.5 și cel mai recent, în Mai, s-a extins până în nivelul 2.0 Fib

Proiectat în cadrul analizei tehnice, nivelul 1.0 Fibo pentru următorul val în sus s-ar putea extinde la testare chiar până la nivelul aproximativ de $4000 – pe perechea ETHUSD.

Totodată, este posibil ca un trend ascendent extins și susținut de către tauri să poată face ca prețul Ethereum să atingă nivelele de 1,5 și 2,0 Fibonacci, ceea ce coincide cu $6,000 și respectiv $9,000.

Foarte important, TradingShot a menționat că la fiecare trend ascendent – după închiderea lumânarii de 1D peste SMA50, ținta ETHUSD progresează cu un nivel mai sus pe scara Fibonacci. Prin urmare, următorul preț țintă al crypto-monedei ar putea fi la nivelul de 2.5 Fib – care este peste $14,000. Analistul a adăugat:

Din punct de vedere tehnic, putem presupune că următorul ATH va fi în zona de 2.5 sau mai sus, dar cu siguranță acesta pare a fi un nivel foarte ridicat față de prețurile actuale. Mai ales dacă tehnic, vârful trebuie să fie atins în 137 de zile – sau chiar mai puțin – după cum sugerează modelul

Exit mobile version