Ethereum intră în price discovery, pe măsură ce prețul se apropie de $5,000

Cea mai mare monedă alternativă din lume a depășit pragul de $4,800, mulțumită creșterii pe care Bitcoin a afișat-o

Sergey Nivens | Adobe Stock

ETH, moneda nativă a blockchain-ului Ethereum, a atins pe parcursul sesiunii europene din 10 Noiembrie – un nou maxim local la $4,870. Creșterea acestui activ digital, dar și a celorlalte monede din Top 10, se datorează raportului cu privire la inflație, pe care organele financiare din Statele Unite l-au publicat săptămâna aceasta.

Prețul ETHUSD a crescut cu 1,5% în ultimele 24 de ore, ajungând să tranzacționeze peste $4,800 pentru prima dată în istorie, odată ce taurii Bitcoin au redobândit $66,000 cu succes, demonstrând astfel o corelație pozitivă între cele două active digitale.

Ethereum intră în price discovery, pe măsură ce prețul se apropie de $5,000
Corelații între crypto-monedele de top | cryptowat.ch

Presiunea impusă de inflație revine

Economiștii de pe Wall Street au anticipat faptul că CPI, sau Consumer Price Index, se va aprecia până la 5,8% în luna Octombrie, înainte ca acesta să fie publicat de Bureau of Labor Statistics. Acest lucru înseamnă o creștere de la 5,4%, recordul stabilit în luna Septembrie, cea mai mare creștere din 1990 până în prezent.

Pe lângă acest lucru, predicțiile organizate de Bloomberg sugerează faptul că prețurile bunurilor care intră în compoziția CPI – au crescut cu 0,6% între Septembrie și Octombrie – și cu 0,4% între August și Septembrie.

CPI: schimbarea (în %) a ultimelor 12 luni, pentru fiecare lună în parte | BLS

Ultimele date despre inflație vin la o săptămână după ultima ședință a Rezervei Federale. Banca Centrală a Statelor Unite a decis să-și desfășoare în continuare programul lunar de cumpărare al activelor, în valoare de $120 de miliarde, pentru a ține sub control creșterea prețurilor pentru bunuri și servicii – și să scadă CPI-ul până la 2%, ținta pe care și-au propus-o.

Federalii au păstrat poziția asupra faptului că inflația curentă este de natură tranzitorie, însă mulți sunt de părere că aceasta este o scuză pentru a păstra dobânzile cât mai aproape de zero. Acești factori au contribuit la păstrarea intactă a momentumului bullish pentru Bitcoin, mai ales având în vedere că de curând și prețul acestui activ a stabilit un nou maxim.

Ethereum: perspectivă tehnică asupra prețului

Atât situația tehnică, cât și cea fundamentală, au susținut un trend ascendent pentru ETHUSD, în care prețul activului digital plănuia să atace cu convingere pragul de $5,000, după cum se poate observa și în graficul de mai jos.

ETHUSD: trend ascendent, timeframe de 4 ore | FTX

Pe lângă asta, Bernhard Rzymelka, director al piețelor globale pentru Goldman Sachs, anticipează faptul că Ethereum va tranzacționa $8,000 până la finalul lunii Decembrie 2021.

Exit mobile version