Ethereum recuperează $2,000 cu câteva zile înainte de London Hard Fork

Ethereum recuperează $2,000 cu câteva zile înainte de London Hard Fork

Plastic man | Adobe Stock

Prețul ETHUSD și-a revenit pe parcursul sesiunii de astăzi – peste pragul psihologic de $2,000. Investitorii devin încrezători și se bazează pe faptul că ultima scădere afișată de ETH – a fost susținută de cumpărătorii care știu ce urmează: London Hard Fork. Acesta este un eveniment cu aspecte fundamentale de natură bullish pentru ecosistemul Ethereum, deoarece își propune să transforme activul într-unul deflaționar.

A doua cea mai mare crypto-monedă a acestui spațiu – s-a bucurat astăzi de o apreciere totală de 6,36%, de la minimul local al zilei, până la maximul de $2,086. Punctul de maxim a fost stabilit la ora 11 dimineața, înaintea clopoțelului care anunță deschiderea sesiunii europene de trading. Creșterea a început cu două zile în urmă, de la $1,717 – punct de minim pe care taurii l-au protejat și de la care a început creșterea curentă.

Duminică, 27 Iunie, paritatea activului digital a închis săptămâna de tranzacționare la $1,983 – urmând să înceapă săptămâna curentă în forță, cu o creștere peste $2,000 – prag psihologic pe care investitorii nu îl consideră doar foarte important – ci și un punct de referință al pieței ETHUSD.

Ethereum vizează mai întâi nivelul de $2,045 – a remarcat analistul comunității crypto twitter

În urma scăderii, Ethereum se află într-o perioadă de consolidare al cărui rezultat ar putea fi o continuare a trendului ascendent. Având un singur pivot de depășit, ETHUSD are o țintă la $2,045

Un alt analist tehnic de pe crypto twitter, Edward Cleps, a remarcat de asemenea faptul că Ethereum se află într-o structură bullish, mulțumită mediilor mobile exponențiale – care oferă o intrare sigură și o ieșire bună dintr-o poziție.

Pe parcursul săptămânii trecute, prețul ETHUSD a suferit o scurtă scădere sub Daily EMA. Dipul a fost recuperat de cumpărători – iar prețul și-a revenit peste media mobilă, făcându-l pe Cleps să prezică faptul că urmează o altă creștere.

Corelația Ethereum față de Bitcoin

Văzând că pragul psihologic de $30,000 pentru Bitcoin – rezistă și este susținut – cumpărătorii s-au simțiți încurajați și au condus întreaga piață crypto la nivele superioare – în frunte cu Ethereum. BTCUSD a stabilit pe parcursul sesiunii de astăzi un maxim local la $35,300 – un nivel aflat mai jos decât ETHUSD, din punct de vedere procentual – ceea ce înseamnă că Ethereum este favorizat de paritatea ETHBTC.

Am observat faptul că Bitcoin a fost susținut în zona $30,000, chiar dacă acest prag s-a atins de mai multe ori pe parcursul ultimei luni – Vijay Ayyar, executiv Luno, într-un interviu pentru Bloomberg

Prețul s-a aflat sub presiune la aceste nivele cheie; Totuși, a rezistat cu brio, așa că planșa arată bullish în acest moment

London Hard Fork | EIP-1559

Majoritatea creșterilor fundamentale care au avut loc anul acesta – s-au manifestat în anticiparea evenimentului care urmează să aibă loc în luna Iulie. Numit London Hard Fork – această upgradare a ecosistemului Ethereum își propune să-l transforme dintr-un consumator de energie Proof-of-Work, într-unul Proof-of-Stake și prietenos cu mediul înconjurător.

Bifurcația forțată a blockchainului va introduce noi facilități, denumite în original Ethereum Improvement Protocols (EIP) – care își propun să reducă semnificativ structura taxelor și să facă blockchainul ETH mai scalabil – pentru a putea gestiona un număr mai mare de tranzacții. Aceste două aspecte au congestionat adopția ETH la scară largă – cu toate că activul digital rămâne cel mai utilizat blockchain din sectorul crypto (atât pentru stablecoins cât și pentru DeFi).

În concluzie, propunerea developerilor, aflată la baza implementării London Hard Fork – sau EIP-1559 – va reduce taxele de tranzacționare pe blockchainul Ethereum, ulterior acestea fiind moderate de protocol, pentru a nu deveni prea volatile.

De asemenea, EIP-1559 introduce o caracteristică nouă în protocolul Ethereum: deflația. În prezent, acesta este atuul principal al Bitcoin – o caracteristică care i-a făcut pe mulți investitori să vadă activul digital drept un Store of Value – mulțumită cantității limitate de monede BTC care pot fi emise în circulație. Din acest motiv, unii experți sunt de părere că BTC concurează în mod direct și activ cu dolarul american – pentru a deveni o acoperire împotriva inflației – mulțumită supplyului limitat de 21 de milioane de monede.

Spre deosebire de Bitcoin, ETH nu are o limită superioară a numărului total de monede emise – ceea ce îl face mai puțin atrăgător ca Store of Value față de banii FIAT, controlați de stat. La momentul publicării acestui articol, există peste 116 milioane de monede Ethereum aflate în circulație.

Exit mobile version