Ethereum scade 14%, mai mult decât Bitcoin, după ce Rezerva Federală sperie piața

Ethereum a scăzut 14,3% de la maximul de ieri până la minimul stabilit astăzi, în comparație cu Bitcoin, care a pierdut 10% din valoare în aceeași perioadă de timp

Sergey Nivens | Adobe Stock

Ethereum, moneda nativă a platformei care îi poartă numele, a suferit o scădere adâncă după ce Rezerva Federală a Statelor Unite a publicat datele din cadrul ședinței Federal Open Market Committee (FOMC), unde au discutat despre o accelerare a procesului de majorare a dobânzilor în 2022.

Concluziile ședinței FOMC arată că federalii sunt în favoarea majorării dobânzilor pe termen scurt, mai curând sau la o rată mai rapidă decât participanții au anticipat mai devreme. Conform CME Group, tranzacționarea din piața futures a dobânzilor arată o probabilitate de 66% ca acestea să crească în luna Martie.

ETHUSD a suferit un declin după publicarea acestor date, scăzând cu 14,3%, până la $3,300. Declinul activului digital a fost copiat și de alte crypto-monede din piață, iar Bitcoin a pierdut aproximativ 10%, stabilind un minim local la $42,500, pe FTX.

Ethereum scade 14%, mai mult decât Bitcoin, după ce Rezerva Federală sperie piața
ETHUSD: Reacția prețului în urma ședinței FOMC | FTX

În mod incontestabil, ETHUSD a pricinuit o pierdere mai mare holderilor deât BTCUSD, la scurt timp după anunțul făcut de federali.

Se pare că traderii au decis să renunțe la monedele care au realizat un profit pe termen lung mai bun decât cel al BTC-ului. De exemplu, în ultimele 12 luni, Ethereum a realizat o performanță de 175%, calculată după scăderea indusă de federali, în timp ce Bitcoin a realizat doar 15% în aceeași perioadă de timp.

Performanța primelor 5 crypto-monede | CoinMarketCap

De asemenea, Solana, un competitor principal al ETH-ului, a înregistrat pierderi mai mari decât Bitcoin, printr-o scădere de 14,7%. În orice caz, profitul ultimelor 12 luni ale acestui activ digital alternativ se ridică la 7,500%, semnalând faptul că alte corecții extreme pot avea loc, însă acești factori se află în mâinile vânzătorilor.

ETHBTC tranzacționează un nivel important de support

De asemenea, Ethereum a suferit un declin și față de Bitcoin, nu doar față de dolarul american.

Paritatea a scăzut aproximativ 6%, sub 0,078 BTC. Totodată, aceasta tranzacționează un nivel important de support, care în ultima perioadă a jucat un rol cheie în păstrarea valorii ETH, prin limitarea scăderii în raport cu BTC.

ETHBTC: Timeframe de o zi | Binance

Concomitent, zona 0,078 BTC pare să coincidă cu linia de trend a formațiunii de triunghi descendent, în care paritatea ETHBTC evoluează momentan. În mod uzual, triunghiul descendent este o formațiune de continuare, care trimite prețul în direcția trendului în care acesta s-a aflat înainte de consolidare.

Lucrurile acestea cresc potențialul ETH-ului de a rămâne puternic față de Bitcoin pe termen lung, atâta timp cât reușește să spargă linia de trend superioară, însoțit de un volum convingător.

E prea devreme să ne temem de Rezerva Federală?

Timp de luni de zile, federalii s-au blocat asupra opiniei că inflația ridicată din Statele Unite s-a inspirat de la blocajele din rândul lanțurilor de aprovizionare. Jerome Powell, președintele Rezervei Federale, a afirmat că aceste impedimente se vor rezolva de la sine. Însă, în cadrul ultimei ședințe FOMC, Powell a părut cel mai puțin convins asupra faptului că inflația este tranzitorie, după cum a spus-o în trecut.

Acest lucru se datorează în primul rând CPI-ului, care a atins maximul ultimilor 40 de ani în luna Noiembrie 2021, cu o estimare de 6,8%. Între timp, prețurile consumatorilor, care exclud energia și categoriile de alimente, au crescut cu 4,7% față de anul precedent – mult peste valoarea de 2%, țintă pe care Rezerva Federală o dorește.

În prezent există un risc real asupra faptului că inflația ar putea fi mai persistentă și… riscul ca această inflație să rămână ridicată a crescut – a concluzionat președintele Powell în cadrul ședinței FOMC din 15 Decembrie

Inflația Statelor Unite, pe parcursul anului 2021 | tradingeconomics.com

Madison Faller, strateg global pentru JP Morgan, a transmis într-un interviu Bloomberg că investitorii nu ar trebui să se teamă de Rezerva Federală, adăugând faptul că cele trei majorări ale dobânzii, planificate în 2022, nu vor face prea multe pentru a diminua costul consumatorilor. Ea a mai spus:

Creșterea și inflația vor decelera pe parcursul anului 2022, însă tot rămân deasupra nivelurilor istorice de trend. Suntem de părere că acest lucru implică un risc mult mai mic față de o altă corecție a pieței, indusă de federali

Frica investitorilor față de o inflație mai mare, care tinde să devalorizeze banii cash, i-au determinat pe aceștia să-și pună o parte din bani în sectorul crypto.

De exemplu, Thomas Peterffy, fondatorul miliardar al firmei de brokeraj Interactive Brokers Group, a recunoscut că își păstrează 2% – 3% din activele sale nete în crypto-monede, pentru cazul în care banii fiat ajung să nu mai valoreze nimic. De asemenea, Ray Dalio, fondatorul Bridgewater Associates, a dezvăluit anul trecut că portofoliul său de investiții conține și Bitcoin.

Sean Farrell și Will McEvoy, strategi pentru Fundstrat Global, au evidențiat că investitorii ar trebui să-și mărească expunerea în sectorul contractelor inteligente, pentru a profita cel mai bine atunci când piața își revine.

Având în vedere scăderea curentă, la nivel macro, levierul din piața Bitcoin și robustețea pieței Altcoin, suntem de părere că este indicată expunerea la Ethereum și la alte platforme destinate contractelor smart – au transmis cei doi, adăugând:

Probabil că pe termen scurt Bitcoin va mai avea de suferit, însă credem că există o oportunitate în a cumpăra volatilitatea prin piețele de derivate

Exit mobile version