Ethereum se apropie de 3.000 de dolari, dar traderii sunt precauți

Prețul ETH se îndreaptă spre un nivel cheie de rezistență, dar traderii profesioniști sunt reticenți din trei motive importante

Dennis | AdobeStock

Chiar dacă prețul Ethereum a crescut cu peste 20% de la minimul de 2.300 de dolari din 22 februarie, datele derivatelor arată că traderii rămân precauți. Prețul Ethereum a scăzut cu 24% de la începutul anului și are multe rezistențe cheie de depășit.

Cea mai presantă problemă a Ethereum sunt taxele mari de tranzacții în rețea, iar investitorii sunt din ce în ce mai îngrijorați că aceasta va rămâne o problemă chiar dacă rețeaua va integra upgrade-urile mult așteptate.

Ethereum: Valoarea totală blocată în rețea
Ethereum: Valoarea totală blocată în rețea | DefiLlama

De exemplu, taxa medie de tranzacție în rețea pe 7 zile este încă de peste 18 dolari, potrivit Etherscan. În timp ce valoarea totală blocată în rețea (TVL) a scăzut cu 25%, de la 149 miliarde de dolari la 113 miliarde de dolari, potrivit DefiLlama. Acest indicator negativ ar putea explica parțial de ce Ethereum a fost în scădere de la începutul lunii februarie.

Ethereum: Evoluția prețului | TradingView

Graficul de mai sus arată rezistență la 3.100 de dolari, în timp ce suportul zilnic al prețului de închidere este de 2.500 de dolari. Prin urmare, pentru a inversa trendul descendent, este necesară o creștere de 7% față de nivelul actual de 2.900 de dolari.

Frica domină piața instrumentelor derivate Ethereum

Delta skew de 25% compară opțiunile de cumpărare (call) și opțiunile de vânzare (put). Indicatorul va deveni pozitiv atunci când „frica„ va fi predominantă, deoarece opțiunile de vânzare este mai mare decât opțiunile de cumpărare.

Opusul este valabil atunci când formatorii de piață sunt optimiști, ceea ce determină schimbarea delta skew de 25% în zona negativă.

Graficul de mai sus arată că traderii de opțiuni Ethereum au raportat un sentiment negativ pe piață, deoarece ETH nu a reușit să depășească nivelul de rezistență de 3.200 de dolari în 11 februarie.

Datele furnizate de exchange-uri evidențiază poziționarea traderilor atât pe poziții long, cât și pe poziții short. Analizând pozițiile fiecărui trader de contracte perpetue și futures, este posibil să înțelegem mai bine dacă traderii sunt bullish sau bearish.

Raportul dintre pozițiile de long & short al traderilor de top de pe exchange-uri | coinglass

Traderii de top de pe Binance, Huobi și OKX și-au redus pozițiile de long, chiar dacă Ethereum a crescut cu 12% în ultimele 7 zile, potrivit CoinGecko. Mai precis, Huobi a fost singurul exchange care s-a confruntat cu o reducere modestă a raportului long-short al traderilor de top, deoarece indicatorul a urcat de la 1,04 la 1,07.

În medie, traderii de top și-au scăzut pozițiile de long cu 8% în ultimele patru zile.

Din perspectiva indicatorilor discutați mai sus, nu există optimism pe piața Ethereum. În plus, datele sugerează că traderii profesioniști nu doresc să-și crească pozițiile de long.

Desigur, chiar și traderii profesioniști pot greși. Totuși, este important să recunoaștem cel puțin faptul că există puțin interes în cumpărarea utilizând instrumentele derivate la nivelurile actuale.

Exit mobile version