Ethereum sparge $2,000, un nou All Time High. Support, Rezistență și cât ETH au exchangeurile?

Sergey Nivens | Adobe Stock

Prețul monedelor Altcoin s-a apreciat considerabil săptămâna aceasta. Performanța acestor active digitale alternative a depășit evoluția Bitcoin, reacție care se datorează aprecierii monedelor Alt față de Bitcoin.

Cum poate fi reformulată această situație? Bitcoin se apreciază față de dolar; Monedele Altcoin, printre care și ETH – se apreciază față de Bitcoin; rezultă deci că monedele Altcoin se apreciază mai mult față de dolar decât Bitcoin – datorită dominanței BTC.D, aflată în scădere.

Ethereum sparge $2,000, un nou All Time High. Support, Rezistență și cât ETH au exchangeurile?
BTC.D | tradingview

Pe parcursul ultimelor 3 săptămâni, aceasta a suferit o scădere de 6,3%, de la 63,03 la 59,07. Numerele acestea exprimă procentual cota de piață pe care o are Bitcoin, față de valoarea totală proiectelor crypto din ecosistem. În cazul de față, 59,07 a fost minimul pe care dominanța l-a stabilit pe parcursul sesiunii de ieri. Lucrul acesta înseamnă că 59,07% din capitalizarea totală a crypto-monedelor, aflată în acest moment la $1,948 trilioane – este revendicată de Bitcoin; respectiv: toate monedele Bitcoin aflate în circulație valorează 59,07% din suma de 1,948 trilioane. Astfel se determină dominanța BTC.D.

Graficului acesta nu i se atribuie nivele de support și rezistență pentru că nu are cerere și ofertă (adică demand& supply). BTC.D reprezintă o redare vizuală a reacțiilor pe care piața Altcoin o are la mișcările BTCUSD – dar nu și invers.

Nivele de interes pentru graficul Ethereum

Înainte de toate – ETHUSD tocmai a rezolvat în sens bullish un Rising Wedge pe graficul de 4 ore. Ce este un Rising Wedge? Este o structură de Classical Charting în formă de triunghi, care stabilește Higher Highs și Higher Lows (adică maxime și minime locale din ce în ce mai mari).

În interiorul liniilor de trend care definesc această formațiune, prețul a congestionat în sens ascendent până la un anumit punct, care este numit Break (sau Breakout). Breakul este mișcarea verticală pe care o are prețul după o perioadă de consolidare cu volatilitate redusă.

ETHUSD, 4 ore | tradingview

În cazul de față, ETHUSD s-a aflat într-un Wedge ascendent început cu 3 zile în urmă în zona $1,800 – pe care a transformat-o în support – și cu vârful în zona $2,000. Astfel de formațiuni se rezolvă în jos în aproximativ 60% din cazuri. Diferența de 40% apare în cazurile în care trendul este atât de bullish, încât și formațiunile bearish (Rising Wedge fiind una dintre formațiunile bearish) – au rezolvare în sus.

În graficul de mai sus, ETHUSD a rezolvat bullish Wedgeul – adică cumpărătorii s-au aflat în control atât pe parcursul formațiunii (respectiv consolidarea în sens ascendent din interiorul triunghiului), cât și după, la rezolvare. Prețul a beneficiat de o apreciere de peste 4% în ultimele ore, stabilind un nou All Time High.

Ce spune supplyul de ETH de pe exchangeuri?

Cu o săptămână în urmă, cantitatea de monede Ethereum deținută în portofelele electronice ale exchangeurilor – a scăzut la minimul ultimilor doi ani. Supplyul a ajuns la 19,45 de milioane de monede Ethereum deținute pe exchangeuri. Restul monedelor, respectiv 95,85 de milioane de ETH – sunt deținuți în portofele private sau în stake.

ETH: All Exchanges Reserve | cryptoquant

Ce înseamnă acest lucru? În mod cert, este un lucru bun pentru prețul ETHUSD. Fiind o cantitate de monede mai mică pe exchangeuri, lucrul acesta înseamnă că sunt mai puține monede spot care pot fi puse imediat la vânzare – situație care favorizează din nou cumpărătorii.

Exit mobile version