Ethereum: structura pieței sugerează că prețul poate atinge $6,5K în Q4

Analiștii oferă previziuni pozitive asupra prețului datorită evoluției ETH - care dă semne de breakout peste zona de rezistență formată în ultimele cinci luni

Meteoritka | Adobe Stock

Ethereum s-a apreciat cu peste 415% în acest an, până peste zona de $3,800, nivel pe care îl consolidează de câteva zile. Două formațiuni bullish care se dezvoltă pe grafic evidențiază probabilitatea unei alte mișcări ascendente. Proiecția rezultată în urma analizei acestor tipare sugerează o țintă în zona de $6,200 – $6,500.

Prețul Ethereum trebuie să depășească rezistența de la $4000

Primul breakout așteptat – peste pragul psihologic de $4,000 – ar putea declanșa un trend crescător ca la carte în perioada următoare. Acest nivel servește drept zonă de rezistență pentru un triunghi ascendent vechi de cinci luni, dar și pentru o formațiune de cup and handle.  

BTC face breakout din triunghiul ascendent, spunea Rekt Capital despre Bitcoin, care s-a mișcat primul

BTC a crescut 20% de la breakout-ul din triunghiul ascendent

Mai exact, nivelul de $6,250 reiese ca țintă de profit din formațiunea unui triunghi ascendent. Ținta este calculată prin măsurarea celei mai mari distanțe dintre liniile sale de trend crescător și cea orizontală, de rezistență. Apoi se adaugă distanța pornind de la nivelul potențial de breakout – în jur de $4,000.

Ethereum: structura pieței sugerează că prețul poate atinge $6,5K în Q4
ETHUSD 1D Coinbase – formațiune de triunghi ascendent(cu negru) și cup and handle(cu portocaliu) | TradingView

În același timp, formațiunea cup and handle – care are o rată de succes mai mică decât triunghiul ascendent – arată un potențial breakout spre $6,500 în sesiunile următoare, o apreciere de 55% față de nivelul actual al prețului. Ținta pentru profit apare prin măsurarea distanței dintre vârful drept al cupei și fundul său. Apoi se adaugă distanța începând de la nivelul potențial de breakout – care este tot în jur de $4,000, la fel ca în cazul triunghiului ascendent.

Unul dintre catalizatorii principali care susține cei doi indicatori bullish este volumul de tranzacționare, care a scăzut pe parcursul formării formațiunilor menționate. Acest lucru sugerează un sentiment de consolidare slab în rândul traderilor. Între timp, indicele puterii relative (RSI) – care se află sub pragul de supra-cumpărare de 70 – arată că ar putea fi loc pentru un potențial trend ascendent.

Efectul de corelare cu Bitcoin

Perspectiva optimistă pentru ETH apare ca urmare a unor impulsuri de creștere la nivelul întregii piețe, influențate în mare parte de trend-ul crescător al Bitcoin care s-a apreciat cu 30% în această lună. Potrivit CryptoWatch, coeficientul de corelație pe ultimele 30 de zile dintre Bitcoin și Ethereum este de aproape 0,89 – ceea ce înseamnă că rata de succes ca cele două active să se miște într-un mod sincronizat este de 89%.

Ecoinometrics, un buletin informativ crypto, a remarcat corelația pozitivă între cele doua active digitale, în timp ce a evidențiat și reacția prețului Ethereum la halving-urile Bitcoin. Halving-ul este un eveniment pre-programat care reduce rata de emisie a BTC la jumătate la fiecare patru ani – până la limita sa totală de 21 milioane de monede.

Acest grafic prezintă ciclurile datoriilor chineze (modificarea anuală)

Cred că Dalio are dreptate că bulele sunt create de ciclurile datoriilor. Și este clar corelat aici

Deci, ce se întâmplă dacă narațiunea legată de înjumătățirea #BTC nu contează așa mult și de fapt este vorba doar despre ciclurile datoriilor chineze

Portalul a studiat reacțiile prețurilor Bitcoin și Ethereum la cele două înjumătățiri anterioare și a aplicat setul de date pentru a prezice vârfurile lor după a treia înjumătățire – care a avut loc pe 11 mai 2020. Ca urmare, a anticipat că BTC va crește de 29,5 ori pentru a atinge $253,800 până la sfârșitul lunii Noiembrie 2021.

Bitcoin vs. Ethereum – Traiectoria de creștere de după halving-uri | Ecoinometrics

În mod similar, Ecoinometrics a evidențiat $22,300 ca țintă a prețului Ethereum în aceeași perioadă – pe baza creșterii anterioare a prețului cu 120X după halving-ul trecut al Bitcoin.

Problema ofertei de crypto-monede Ethereum continuă

Până acum, numărul total de ETH depus în contractul inteligent Ethereum 2.0 a atins pe 1 octombrie un maxim istoric de aproximativ 8 milioane de ETH. Aceste crypto-monede rămân blocate și automat netransferabile timp de minim un an.

Valoarea totala de Ethereum depozitați în contractul ETH 2.0 | Glassnode

Între timp, cantitatea totală de Ethereum deținuți în toate exchange-urile a continuat să rămână în jurul nivelurilor sale minime record. CryptoQuant a raportat luni un număr de aproximativ 18 milioane ETH în rezerve, comparativ cu aproximativ 23 de milioane ETH în urmă cu un an.

Rezervele de Ethereum de pe toate exchange-urile | CryptoQuant

Mai mult decât atât, Santiment a raportat o creștere a noilor adrese de Ethereum săptămâna trecută, în timp ce numărul de portofele diferite de zero a atins un nivel record de 64,5 milioane.

Exit mobile version