ETHUSD – performanță față de Bitcoin

Moneda secundară a sferei crypto are o performanță mai slabă decât BTCUSD

https://unsplash.com/photos/vBCVcWUyvyM

Analiza tehnică de astăzi reprezintă o continuare a celei realizate în 9 noiembrie; La data respectivă, prețul ETH oscila în jurul a $450, perioadă în care vehiculam o posibilă retestare a zonei de ofertare de la $645.

Acest „retest” a avut loc pe parcursul săptămânii trecute, când Ethereum a stabilit un maxim la $674 pe exchange-ul de referință: Bitfinex.

Deși respingerea nu a fost severă până la momentul scrierii acestui articol, acest lucru se poate schimba pe parcursul săptămânii curente în cazul în care Bitcoin suferă un „sellof” puternic.

Recomandăm precauție în zona curentă; Este probabil ca ETHUSD să ofere o oportunitate de cumpărare mai bună decât cea curentă.

Ethereum / U.S. Dollar

ETHUSD - performanță față de Bitcoin

Pentru o bună înțelegere, graficul de mai sus este cât mai simplu posibil. Elementele principale ale acestuia sunt:

ETH / USD îndeaproape

Probabil că pentru unii dintre dvs. care urmăriți prețul activelor crypto în fiecare zi, macro-graficul postat mai sus, cu timeframe de 1W (o săptămână) se întinte pe o perioadă de timp mult prea largă. De aceea, în analiza tehnică de astăzi – introducem un grafic în plus, customizat pe un timeframe mai mic: 1D (o zi).

Elementele adăugate în plus sunt:

Wedge-ul realizat pe parcursul ultimelor 30 de zile – în care prețul a creeat o serie de Higher Highs și Higher Lows (maxime și minime locale mai mari decât cele precedente), după cum sugerează și liniile negre de trend; Evoluția acestuia în sens crescător s-a oprit în macro-zona de ofertare, lucru care indică o potențială retragere a prețului pentru finalul acestui an.

Nivelul orizontal nou-adăugat de la $531: acesta reprezintă ultimul Higher Low al structurii ascendente (a Wedge-ului); În cazul în care ETHUSD „înțeapă” acest nivel orizontal sau intră și consolidează sub el – atunci șansele ca prețul să efectueze o retragere completă până la Support-ul de la $363 – cresc considerabil.

Exit mobile version