Fuziunea Ethereum – Un eveniment „cumpără pe zvon și vinde pe știre”?

Ethereum se tranzacționează la 1.450 de dolari, în scădere cu aproximativ 9% în ultimele 24 de ore și cu 16% în ultimele 7 zile

Fuziunea Ethereum - Un eveniment „cumpără pe zvon și vinde pe știre”

Fuziunea Ethereum a decurs fără probleme din punct de vedere tehnologic, fără bug-uri sau probleme raportate de comunitate. Cu toate acestea, prețul ETH a scăzut sub 1.500 de dolari.

Impactul fuziunii asupra prețului Ethereum

Înainte de fuziune, unii analiști au declarat că evenimentul va duce probabil la creșterea vertiginoasă a prețului Ethereum. Cu toate acestea, până acum, niciuna dintre predicții nu s-a materializat, ETH tranzacționându-se la 1.451 de dolari, în scădere cu aproximativ 9% în ultimele 24 de ore și cu 16% în ultimele 7 zile.

ETH/USD, timeframe de o oră
ETH/USD, timeframe de o oră | TradingView

Odată cu succesul fuziunii, taurii au preluat controlul, ceea ce indică că actualizarea a fost un eveniment de tip „cumpără pe zvon și vinde pe știre”.

Un grafic specific sugerează că investitorii ar fi anticipat scăderea prețurilor în urma fuziunii, pregătindu-se să-și abandoneze pozițiile.

După cum a împărtășit platforma de analiză CryptoRank, exchange-urile crypto au înregistrat intrări semnificative de Ethereum în zilele premergătoare fuziunii – de la aproximativ 700.000 ETH pe 12 septembrie la aproape 1,7 milioane ETH două zile mai târziu.

Astfel de intrări apar adesea atunci când investitorii intenționează să-și vândă activele.

De asemenea, în raportul săptămânal privind fluxurile de capital în active digitale, managerul de fond CoinShares a raportat că produsele de investiții bazate pe Ethereum au reprezentat majoritatea ieșirilor totale săptămâna trecută, înregistrând ieșiri de 61,6 milioane de dolari.

Cu toate acestea, poate cel mai semnificativ factor a fost declarația recentă a președintelui SEC, Gary Gensler, conform căreia criptomonedele PoS ar putea fi considerate valori mobiliare.

Conform noului consens, Ethereum oferă profituri deponenților într-un proces cunoscut sub numele de staking”. Gensler a susținut că activele native ale blockchain-urilor proof-of-stake ar putea trece testul Howey, un test critic folosit pentru a determina dacă un activ se califică drept contract de investiții și, prin urmare, intră sub incidența legilor federale de securitate.

Între timp, vânzările pare să aibă rădăcini în factori macroeconomici generali, principalul declanșator fiind o creștere a inflației. Pe baza datelor recente privind inflația, este de așteptat ca Rezerva Federală să crească ratele dobânzilor pentru a controla situația.

Datele actuale ale instrumentului CME FedWatch indică faptul că piețele se așteaptă în mare măsură ca instituția financiară să crească rata cu 75 de puncte de bază.

Exit mobile version