Grayscale: 16,240 Bitcoin deblocați. GBTC unlocking continuă până în 25 August

jdwfoto | Adobe Stock

Prețul Bitcoin își revine, în ciuda deblocărilor de acțiuni care au avut loc în weekend și continuă pe parcursul săptămânii curente. Majoritatea acțiunilor au fost deja eliberate pe piață.

Conform datelor furnizate de Bybt, deblocările care urmează vor elibera mai puține acțiuni – în total – decât cele care au avut loc sâmbătă și duminică.

FUDul Grayscale GBTC a trecut

Duminică s-au deblocat acțiuni GBTC în valoare de 16,240 de monede BTC. Acțiunile au fost cumpărate de investitori în urmă cu 6 luni. Conform condițiilor impuse de Grayscale Corp. – cei care au dorit să investească – s-au angajat să nu pună pe piață acțiunile în această perioadă. În original, intervalul de timp în care investitorii păstrează acțiunile – se numește lockup period.

Ieri, prețul BTCUSD s-a sincronizat cu deblocările GBTC – conform părerilor din comunitatea crypto, ar fi urmat o scădere și mai mare odată ce holderii de acțiuni – le pun din nou pe piață.

Indiferent de direcția în care prețul activului digital merge – deblocările acțiunilor Grayscale continuă până în 25 August – iar numărul celor care au rămas până la data respectivă – este mai mic decât numărul acțiunilor deblocate în weekend.

Grayscale: 16,240 Bitcoin deblocați. GBTC unlocking continuă până în 25 August
Grayscale Bitcoin Trust Unlock | bybt.com

În realitate, datele on-chain nu sugerează că scăderea BTC din ultimele zile a fost cauzată de evenimentele de deblocare Grayscale. După cum sugerează multiple surse credibile – piața Bitcoin în sine, adică spot market, nu este afectată de GBTC unlocking – pentru că acțiunile GBTC nu pot fi convertite în monede Bitcoin – care să fie mai apoi vândute pe exchangeuri. 

Grayscale tocmai a avut cea mai mare deblocare de BTC astăzi și nu s-a întâmplat mai nimic – a postat Lark Davis, într-un mesaj pe twitter

Acest FUD a ajuns să se infiltreze printre nume populare de pe Wall Street, precum JP Morgan

Rothschild Investment – bullish față de evoluția Bitcoin

După cum am raportat în 20 Iulie, interesul față de acțiunile GBTC există. Atât Rothschild Investment Corp. cât și Ark Invest – au adăugat expunere la poziții cu încă 310,000 de acțiuni Grayscale.

GBTC se bucură de tranzacții în valoare de sute de milioane de dolari în fiecare zi – și este una dintre cele mai ușoare modalități pentru investitorii instituționali – de a adăuga expunere la crypto-monede, pe lângă expunerea la acțiuni, obligațiuni, ETFuri – pe care o au deja.

Exit mobile version