Grayscale Bitcoin Trust are cel mai mare discount din Mai până în prezent

Analistul Willy Woo spune că GBTC are suficient timp la dispoziție ca să-și regleze balanța, mulțumită forțelor care împing piața

Tim | Adobe Stock

Vehiculul de investiție al firmelor instituționale – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – este tranzacționat la cel mai mare discount cu care s-a confruntat, din luna Mai până în prezent.

Datele furnizate de YCharts, arată că GBTC s-a tranzacționat cu 16,5% mai jos decât prețul spot al activului digital, în timp ce BTCUSD a stabilit pe parcursul sesiunii de ieri un interval de tranzacționare între $44,000 și $47,000.

Analiștii spun că revenirea Grayscale necesită timp

Grayscale are peste $42 de miliarde în active pe care le manageriază prin diversele fonduri de crypto-monede, pe care le conduce. Produsul GBTC a beneficiat de un oarecare interes din partea firmelor instituționale pe parcursul lunii August – însă nimic spectaculos.

În timp ce prețul spot al monedei și-a revenit, interesul față de GBTC a rămas în spate – realizând astfel un discount uriaș între valoarea netă a activului (adică prețul BTC spot) și produsul GBTC în sine.

Pe parcursul săptămânii curente, discountul a crescut atât de mult, încât a depășit și punctul minim al lunii Iulie – ceea ce-l face să viziteze valori pe care nu le-a mai întâlnit din luna Mai, când a avut loc prima scădere importantă.

Grayscale Bitcoin Trust are cel mai mare discount din Mai până în prezent
Grayscale Investments BTC Premium | bybt.com

Într-un mesaj postat în 17 August pe twitter, analistul Willy Woo a evidențiat faptul că taxa de manageriere a fondului joacă un rol important, împreună cu celelalte criterii de tranzacționare.

Trendul GBTC s-a întors din cauza taxei de 2%. Însă produsul sintetic a fost suprasolicitat de comercianți înainte ca Bitcoin să aibă prima scădere majoră – a răspuns Woo printr-un mesaj către BTC Archive

GBTC are nevoie de timp pentru a-și regăsi echilibrul, având în vedere faptul că nu-și pot reduce inventarul. Corporațiile au cumpărat dipul – MicroStrategy e un exemplu bun

Între timp, evenimentele de deblocare ale contractelor GBTC – au reprezentat timp de câteva săptămâni – un motiv de frică și îngrijorare pentru majoritatea investitorilor. Aceste deblocări se încheie luna aceasta – majoritatea dintre ele fiind completate fără să fi avut un impact asupra pieței.

Bitcoin: Exchange Net Position Change – All Exchanges | Glassnode

Structura seamănă cu cea din Q4 2020

Tranzacționarea arbitrajului a reprezentat un factor important în ciclul pieței de la finalul anului 2020 – și începutul anului curent (Q1 2021). În această perioadă a avut loc cea mai impresionantă parte a creșterii care a constituit ultimul Bull Market. Datele furnizate de Glassnode săptămâna trecută – indică acest lucru.

Numărul de outflows (adică ieșirea monedelor din portofelele exchangeurilor) se află într-o zonă similară cu cea de la sfârșitul anului 2020. Atât la vremea respectivă, cât și acum – indicatorul oferit de Glassnode indică o acumulare grea din partea investitorilor.

Exit mobile version