Grayscale depășește cel mai mare fond de aur din lume, cu un AUM total de $60 de miliarde

Firma instituțională a beneficiat și de un volum masiv în rândul opțiunilor, pe măsură ce tot mai mulți investitori preferă Bitcoin în detrimentul aurului

faraktinov | Adobe Stock

Grayscale, firma americană care investește în Bitcoin și monede Altcoin, are în prezent active cu o valoare (AUM) mai mare decât cel mai mare fond din lume care deține și tranzacționează aur.

Conform ultimelor date emise chiar de Grayscale, compania americană controlează acum peste $60 de miliarde în active digitale – respectiv cu $1,7 miliarde mai mult decât SPDR Gold Shares, cel mai mare fond din lume pentru aur.

Grayscale depășește cel mai mare fond de aur din lume, cu un AUM total de $60 de miliarde
Fondurile deținute de Grayscale | coinglass

Grayscale și ETF-urile Bitcoin futures

Între timp, produsul principal al firmei instituționale, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), deține aproximativ 646,000 de monede BTC, care însumează aproape $42 de miliarde la data editării acestui articol.

Aceste numere adaugă la debate-ul asupra cărui activ reprezintă un store of value mai bun: aurul sau Bitcoin? Pe măsură ce inflația afectează atât Statele Unite cât și celelalte economii ale lumii – întrebarea aceasta primește singură un răspuns doar din simpla privire a graficelor.

Având în vedere că prețul aurului aproape că stagnează atunci când este comparat cu BTCUSD, expunerea la Bitcoin nu a avut niciodată mai mult sens decât în prezent.

La o lună după ce primele fonduri tranzacționate la bursă au fost lansate, volumele de tranzacționare sunt masive – spune Eric Balchunas, analist Bloomberg

Primul Bitcoin futures ETF aprobat pe teritoriul Statelor Unite, ProShares Bitcoin Strategy ETF, se apropie de jumătate din volumul tranzacționat al GLD.

Așadar campania #DropGold a funcționat – a comunicat Kevin Rooke, adăugând faptul că GBTC a depășit GLD în materie de active deținute

Grayscale sugerează o implicare politică în aprobarea ETF-urilor spot

După cum am raportat în trecut, GBTC se pregătește de o convertire a fondurilor într-un Bitcoin ETF clasic, care așteaptă o aprobare din partea organelor americane de reglementare, până în vara anului 2022.

Într-un interviu acordat CNN săptămâna aceasta, Michael Sonnenshein, CEO al Grayscale, a păstrat o atitudine calmă față de disputatul subiect al aprobării ETF-urilor spot, care așteaptă o aprobare începând de săptămâna viitoare.

Gary Gensler, președintele Securities and Exchange Commission, păstrează o atitudine neutră față de potențialul pe care aceste ETF-uri îl posedă.

Ce este interesant de observat e faptul că aceasta nu este doar o problemă reglementativă acum; a devenit una politică – a transmis Sonnenshein

Pe parcursul ultimei săptămâni am avut parte de o susținere bipartisană pentru Bitcoin ETF-ul spot, cu domnii Emmer și Soto, care au înaintat o scrisoare de intenție către președintele Gensler, cerând prin aceasta o aprobare a ETF-ului

Futures ETF-urile au fost ținta multor critici din partea investitorilor. În orice caz, GBTC a avut o evoluție mai bună decât aceste ETF-uri, încă din luna Octombrie.

Am asistat la aprobarea primelor ETF-uri futures, un moment foarte important în istoria acestei industrii și un eveniment de care cu toții suntem mândrii – a mai adăugat Sonnenshein

Exit mobile version