Grayscale: Cel mai mare fond de Bitcoin din lume ar putea să devină un ETF până în Iulie 2022

Aplicând pentru conversia fondurilor GBTC, șeful diviziei de ETF-uri spune că este cel mai oportun moment pentru așa ceva - însă există în continuare câteva îngrijorări cu privire la interesul industriei

Jaruwan photo | Adobe Stock

Grayscale ar putea să-și lanseze fondul tranzacționat la bursă (ETF) pentru Bitcoin – până în Iulie 2022, conform spuselor unui executiv.

În cadrul unui eveniment virtual organizat de MarketWatch în 27 Octombrie, David LaValle, șeful diviziei de ETF-uri pentru Grayscale, a precizat că firma instituțională are la dispoziție nouă luni pentru a primi o aprobare din partea organelor americane de reglementare.

Grayscale: acum e cel mai potrivit moment pentru un Bitcoin ETF

Grayscale, care în prezent deține produsul de investiții în Bitcoin cu cel mai mare volum la nivel global, respectiv Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a întărit luna aceasta poziția prin care se implică în transformarea fondurilor BTC într-un ETF.

Conform lui LaValle, săptămâna aceasta a fost o perioadă grozavă pentru a aplica pentru un astfel de produs financiar.

Suntem de părere că era momentul perfect pentru a depune aplicarea – a spus La Valle

Acum că produsele Bitcoin futures sunt oarecum agreate de SEC, este probabil să fie dispuși în viitor să accepte și ETF-uri acoperite în monede BTC fizice

Aplicările pentru ETF-uri au nevoie de o perioadă de 240 de zile pentru a fi analizate de Securities and Exchange Commission, astfel, Grayscale urmărește o aprobare până în luna Iulie.

Luna Octombrie a beneficiat de aprobarea a 4 ETF-uri, toate fiind acoperite în contracte Bitcoin futures, nu monede BTC fizice – aspect pe care atât Grayscale dar și alte firme instituționale doresc să-l schimbe.

La data editării acestui articol, GBTC deține 647,000 de monede BTC, în valoare de $40 de miliarde. Valoarea cumulativă a tuturor activelor pe care Grayscale le deține se ridică la $55 de miliarde.

Grayscale: Cel mai mare fond de Bitcoin din lume ar putea să devină un ETF până în Iulie 2022
Totalul de monede BTC deținute de Grayscale | bybt.com

Arthur Hayes: Piețele ETF au nevoie de capital nou

După cum am raportat în analiza principală a săptămânii, investitorii își fac speranțe mari că ETF-urile acoperite în monede BTC fizice vor fi aprobate până la finalul lunii Noiembrie.

Arthur Hayes, fost CEO al platformei BitMEX, a livrat o altfel de abordare asupra întregului ecosistem:

Există deja un pseudo-ETF cu peste $40 de miliarde în monede BTC pe care le deține – Grayscale Bitcoin Trust. Tehnic, nu este un ETF, însă tot deține activele respective. Astfel, lucrul care lipsește nu este trecerea activelor dintr-un produs în altul, ci capital nou care să intre în sistem – a transmis Hayes într-un blog dedicat

Atunci când GBTC este adăugat pe lista ETF-urilor americane – va exista oare un val nou de cerere din partea traderilor de retail și cei instituționali, care nu sunt deja expuși la piața crypto? Mă tem că povestea despre investitorii instituționali și cei de retail care așteaptă un ETF fizic pentru a investi – este eronată, deoarece cei care vor să aibă expunere mare la piață – o au deja

Piețele au avut la dispoziție ani de zile pentru a tranzacționa prețul unui potențial ETF, care a primit multe respingeri din partea Comisiei SEC – fiecare dintre ele având un impact din ce în ce mai mic asupra prețului BTC.

Exit mobile version