Grayscale: GBTC a avut rezultate mai bune decât ETF-urile Bitcoin pe parcursul săptămânii trecute

Fondul de bază al Grayscale, firma instituțională de investiții, nu a avut parte de competiție serioasă din partea noilor ETF-uri apărute pe piață, conform ultimelor date

Sergey Nivens | Adobe Stock

Vehiculul american de investiții, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a avut o performanță mult mai bună pe parcursul săptămânii trecute, decât noile fonduri tranzacționate la bursă, lansate recent pe piață.

Numerele pe care executivii Grayscale le-au împărtășit cu participanții la piață – confirmă faptul că GBTC a livrat profituri mai mari investitorilor, din 19 până în 26 Octombrie.

Discount-ul Grayscale ajunge la minimul ultimelor 30 de zile

Chiar dacă discuțiile continuă să graviteze în jurul ETF-urilor Bitcoin, acoperite în contracte CME futures – și impactul pe care acestea îl au asupra pieței – Grayscale, un gigant al industriei, revine în lumina reflectoarelor.

În ciuda unor spuse ale analiștilor, care susțin că noile ETF-uri atrag investițiile firmelor instituționale de la GBTC, oficialii Grayscale nu au împărtășit această opinie și au venit cu date care demonstrează că produsul lor are o evoluție mai bună de la apariția pe piață a ETF-urilor.

Grayscale: GBTC a avut rezultate mai bune decât ETF-urile Bitcoin pe parcursul săptămânii trecute
Evoluțiile Grayscale GBTC și ProShares BITO | @Sonnenshein

Pe parcursul ultimelor șapte zile, Grayscale a beneficiat de un profit de 9%, în timp ce ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) a suferit o scădere de 1%.

Parțial, acest lucru s-a datorat faptului că diferența premium dintre prețul GBTC și prețul Bitcoin spot – a crescut, ajungând la cel mai redus discount din ultimele 30 de zile.

Săptămâna trecută, îngrijorările investitorilor se îndreptau asupra faptului că Grayscale nu avea capacitatea să înlăture prețul premium negativ, pe măsură ce tot mai multe ETF-uri s-au lansat – contrar spuselor care afirmau faptul că cele două valori ale diferitelor instrumente nu pot fi comparate.

Diferența premium între GBTC și BTC spot | bybt.com

Barry Silbert, CEO-ul Digital Currency Group, compania mamă a Grayscale, a evidențiat volumul aflat în creștere de care GBTC a beneficiat. Până luni, 25 Octombrie, volumul se afla la $374 de milioane, în timp ce BITO încasa aproximativ $286 de milioane.

Michael Sonnenshein, CEO-ul Grayscale, a confirmat recent faptul că firma sa instituțională plănuiește să convertească fondurile GBTC într-un ETF, aplicând pentru acest lucru înaintea organelor de reglementare.

Urmează aprobarea contractelor Ethereum futures ETF?

Între timp, următoarea firmă instituțională care urmează să-și lanseze propriul fond Bitcoin tranzacționat la bursă – este VanEck.

După o bătălie lungă cu Securities and Exchange Commission pentru a pune pe piață un astfel de produs, aprobarea acestui ETF marchează un moment istoric pentru participanții pieței crypto.

Soarta ETF-urilor acoperite în monede Bitcoin fizice – încă așteaptă o aprobare din partea Comisiei SEC, care ar putea să vină abia luna viitoare.

Dacă organelor de reglementare le pasă de interesul investitorilor, atunci acestea ar accepta cât mai curând un ETF acoperit în monede BTC fizice – a transmis Gabor Gurbacs, director al diviziei de active digitale pentru VanEck

14 țări din Europa, Canada, Brazilia și alte țări au acces la ETF-uri acoperite în monede Bitcoin. Piața spot e mai importantă decât piața futures

Pe de altă parte, Scott Melker, un trader și analist cunoscut al sferei crypto twitter, este de părere că piața va avea parte de un ETF Ethereum acoperit în contracte futures – înainte ca un ETF Bitcoin acoperit în monede fizice să fie aprobat.

Exit mobile version