HODL: Bitcoin și Ethereum au performanțe mai bune decât indicii

Sergey Nivens | Adobe Stock

Datele de la Delphi Digital arată că simpla deținere de Bitcoin și Ethereum a fost mai profitabilă decât investițiile în fonduri bazate pe indicii crypto și indicii din sectorul DeFi.

În ultimele două decenii, indicii și fondurile tranzacționate la bursă (ETF) au devenit unele dintre cele mai populare forme de investiții. Aceste instrumente oferă investitorilor o modalitate pasivă de a câștiga expunerea la un coș de acțiuni, spre deosebire de a investi în acțiuni individuale – ceea ce crește riscul de pierdere.

Începând din 2018, această tendință s-a extins la sectorul crypto-valutar. Produse precum Indicele Bitwise pentru Top 10 monede crypto (BITX) urmăresc rentabilitatea totală a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Solana (SOL), Chainlink (LINK), Polygon (MATIC), Stellar (XLM) și Uniswap (UNI).

Abilitatea de a accesa mai multe proiecte de top printr-un singur indice – care cuprinde prețurile mai multor monede de top diferite – pare o modalitate excelentă de a împărți riscul și de a câștiga expunerea la o gamă mai largă de active. Întrebarea importantă este dacă aceste produse oferă sau nu investitorilor un randament mai bun – în ceea ce privește profitul și protecția împotriva volatilității – în comparație cu criptomonedele de top?

Hodling monede individuale vs. coșuri de monede

Delphi Digital a aruncat o privire mai atentă asupra performanței Bitwise 10 și a comparat-o cu performanțele Bitcoin după fundul atins în Decembrie 2018. Rezultatele arată că investiția în BTC a fost o strategie mai profitabilă, chiar dacă BITX a fost mai puțin volatil decât crypto-moneda de top.

HODL: Bitcoin și Ethereum au performanțe mai bune decât indicii

Prețul Bitcoin vs. Bitwise 10

Potrivit raportului, indicii nu sunt meniți să depășească activele individuale, ci sunt portofolii cu risc mai mic în comparație cu deținerea unui activ individual, deci nu este surprinzător să vedem că BTC depășește BITX – privit doar pe bază de cost.

În ansamblu, beneficiile investiției într-un indice față de investiția doar în Bitcoin nu sunt atât de mari, deoarece natura volatilă a pieței crypto-valutare și corecțiile mari frecvente au adesea un efect mai mare asupra pieței Altcoin.

Delphi Digital a spus:

Indicii crypto continuă să fie o muncă în curs. Alegerea activelor, alocărilor și pragurilor de reechilibrare este o sarcină dificilă pentru o clasă de active emergentă precum crypto. Dar pe măsură ce industria se maturizează, ne așteptăm să apară indici mai eficienți și să câștige tracțiune.

De asemenea, Ethereum depășește coșurile formate din crypto-monede DeFi

Finanțele descentralizate (DeFi) – a fost unul dintre cele mai fierbinți sectoare crypto-valutare în 2021. Liderii din acest sector sunt exchange-urile descentralizate precum Uniswap (UNI) și SushiSwap (SUSHI), dar și platforme de creditare precum AAVE și Compound (COMP).

Indicele DeFi Pulse (DPI) își propune să exploateze această creștere rapidă, iar tokenul DPI are alocări pentru 14 dintre cele mai importante monede din sectorul DeFi, inclusiv UNI, SUSHI, AAVE, COMP, Maker (MKR), Synthetic (SNX) și Yearn.finance (YFI).

Prețul ETH vs. prețul DeFi Pulse Index

Aceasta este o comparație imperfectă – conform Delphi Digital – datorită faptului că riscul și volatilitatea crypto-monedelor DeFi sunt mai mari decât cele ale lui ETH.

Analiza subliniază faptul că beneficiile tradiționale văzute în indici nu sunt reflectate și de coșurile bazate pe crypto-valute.

Delphi Digital a spus:

Ați fi putut deține doar ETH pentru un profil de rentabilitate superior.

Deocamdată, Bitcoin și Ethereum s-au dovedit a fi două dintre alegerile de HODL cu cel mai mic risc, în comparație cu fondurile formate din indici crypto, care oferă expunere la un număr mai mare de active.

Exit mobile version