Investitorii instituționali migrează către Solana. Cererea pentru Bitcoin și Ethereum scade

Instituțiile au pariat sume uriașe de bani săptămâna trecută - pe produsele și serviciile oferite de blockchain-ul Solana. Peste 85% din inflow-ul instituțional s-a vărsat în SOL

Teerasak | Adobe Stock

Investitorii instituționali au migrat către Solana, pe măsură ce expunerea lor la Ethereum și Bitcoin a început să scadă. Din cauza aceasta, peste 85% din capitalul instituțional care a intrat în spațiul crypto săptămâna trecută – a fost vărsat în produsele și serviciile oferite de blockchain-ul Solana.

Conform ultimei publicații postate astăzi, 14 Septembrie, de CoinShares – Digital Asset Fund Flows Weekly – produsele oferite de Solana au beneficiat de intrări de capital de aproximativ $50 de milioane în perioada 6-10 Septembrie. Inflow-ul total al investițiilor în sfera crypto, realizat de instituționali, s-a ridicat la $57 de milioane pe parcursul săptămânii trecute, determinând prețul SOLUSD să se aprecieze cu 275% de la o săptămână la alta și să atragă 86,6% din capitalul instituțional.

Investitorii instituționali migrează către Solana. Cererea pentru Bitcoin și Ethereum scade
SOLUSD, timeframe de o oră | FTX

Creșterea inflow-ului de care produsele Solana au beneficiat – au coincis cu o apreciere de aproape 40% a prețului SOL în aceeași perioadă de timp. Raportul postat de CoinShares a concluzionat:

O combinație a aprecierii prețului și a inflow-ului de capital – situează activele manageriate de blockchain-ul Solana la $97 de milioane – pe locul 5 din punct de vedere al investițiilor

Activele digitale au beneficiat până acum de patru săptămâni consecutive în care cererea investitorilor instituționali a continuat să crească, îndeosebi în piața Altcoin, care a depășit apetitul pentru Bitcoin […] Activul digital principal al sferei crypto a avut un inflow de doar $200,000 în ultima săptămână.

Flows by Asset | CoinShares

De asemenea, investitorii instituționali au și redus din investiții în cazul Ethereum: aceștia și-au redus expunerea față de crypto-moneda de pe locul secund – cu $6,3 milioane, cauzând o scădere de 10% a prețului.

În ciuda mult așteptatei implementări a contractelor inteligente pe blockchain-ul Cardano, care s-a realizat ieri, 13 Septembrie, investițiile instituționale în produsele oferite de ADA s-au depreciat cu 46% pe parcursul săptămânii trecute, în comparație cu săptămâna precedentă acesteia.

Alte produse precum Ripple sau Polkadot – au beneficiat de inflow-uri de peste $3 milioane fiecare.

Conform estimărilor CoinShares, activele deținute de investitorii instituționali se ridică în prezent la o valoare totală de $56,3 miliarde – marcând o scădere de 9% în comparație cu săptămâna precedentă, pe măsură ce piața crypto a suferit o retragere.

Flows by Provider | CoinShares

Fluxul de capital a fost amestecat între investitori, cu CoinShares XBT și Purpose deținând $24,7 milioane și respectiv $45,5 milioane, în timp ce 21Shares, ETC Group și CoinShares au avut inflow-uri de $75 de milioane, $13 milioane și respectiv $6,1 milioane.

Grayscale a rămas în continuare investitorul dominant al firmelor instituționale, cu un inflow de $41,8 miliarde, care reprezintă 74% din capitalul sectorului.

În 13 Septembrie, Grayscale a anunțat un parteneriat cu furnizorul de fintech pentru active digitale, iCapital Network. Înțelegerea le va permite consultanților iCapital să ofere clienților acces la activele digitale și serviciile oferite de Grayscale, printr-o strategie diversificată asupra pieței.

Exit mobile version