Token-ul LUNA al Terra explodează cu 200% – ajungând la prețul de 7 dolari

Raliul neașteptat al token-ului LUNA al Terra vine după o creștere similară a monedei LUNC al blockchain-ului eșuat Terra Classic

Token-ul LUNA al Terra explodează cu 200% - ajungând la prețul de 7 dolari

LUNA – criptomoneda versiunii recreate a blockchain-ului Terra – se bucură de o creștere după ce a scăzut dramatic la începutul acestui an. Vineri, prețul s-a triplat în câteva ore, tranzacționându-se aproape de maximul său istoric stabilit la începutul lunii iunie, când a fost introdus acest token.

Moneda digitală a crescut vertiginos la aproape 7 dolari de la mai puțin de 2 dolari, conform datelor furnizate de Coinmarketcap. La momentul scrierii, LUNA se tranzacționează la aproximativ 6 dolari, în creștere cu peste 200% în ultimele 24 de ore, cu un volum de tranzacționare mult mai mare observat în ultimele zile.

Token-ul LUNA al Terra explodează cu 200% - ajungând la prețul de 7 dolari
Capitalizarea de piață a tokenului Terra (LUNA) s-a triplat în ultimele 7 zile ajungând până la un maxim de 887 milioane de dolari | Coinmarketcap.com

LUNA este simbolul nativ al celei de-a doua versiuni a blockchain-ului Terra 2.0, readus la viață după prăbușirea Terra în mai, când peste 60 de miliarde de dolari s-au evaporat în decurs de câteva zile. 

Căderea blockchain-ului Terra a urmat ca consecință a eșecului monedei sale algoritmice UST, care a fost concepută pentru a-și menține valoarea prin mintarea sau arderea unei monede Luna în valoare de exact 1 dolar pentru 1 UST, în mai a scăzut la mai puțin de 0,10 dolari, după devalorizarea din cauza ieșirii investitorilor.

Mintarea excesivă a token-urilor LUNA în încercarea de a readuce UST la valoarea de 1 dolar a făcut ca prețul token-ului de guvernanță să scadă cu până la 99,7%, în timp ce aplicațiile DeFi bazate pe Terra au înregistrat ieșiri de peste 28 de miliarde de dolari.

Implozia a dus la investigații pentru fraudă împotriva Terraform Labs, firma care a creat blockchain-ul și a fondatorului său Do Kwon. Vechiul blockchain a fost redenumit Terra Classic și deține acum token-ul Luna Classic (LUNC) și stablecoin-ul său USTC.

Activele riscante, asemenea criptomonedelor, au început să crească în ultimele 24 de ore, deoarece mai mulți indicatori economici semnalează o încetinire a economiei globale, iar traderii analizează posibilitatea ca Rezerva Federală să încetinească creșterea ratelor dobânzilor mai devreme decât se aștepta sau chiar să reducă ratele dobânzilor anul viitor.

Investitorii continuă să-și exprime interesul pentru Terra Classic (LUNC), lanțul original al ecosistemului Terra (LUNA), acum prăbușit, injectând mai mult capital în platformă. Interesul pentru token este în creștere, în ciuda bear market-ului și a lipsei de utilitate puternică a LUNC.

LUNC a crescut cu peste 430% în ultimele 30 de zile, ajungând la 0,00052623 de dolari în 9 septembrie. În timp ce Bitcoin (BTC) a scăzut cu 11%, iar Ether (ETH) a câștigat doar 0,2% în aceeași perioadă.

În prezent, capitalizarea de piață a LUNA este de 743 milioane de dolari, în creștere față de capitalizarea de piață de 28 de milioane de dolari înregistrată în 28 august, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Terra Classic este acum a 58-a criptomonedă după capitalizarea de piață, iar oferta totală în circulație este de 127 milioane de token-uri LUNA, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Observatorii pieței cripto sunt nedumeriți de mișcarea neașteptată a prețurilor LUNA, deoarece nu a existat nicio știre sau dezvoltare specifică a rețelei care să aprindă hype-ul în rândul traderilor.

Datele oferite de platforma de inteligență socială cu active digitale LunarCrush indică o frenezie speculativă în rândul investitorilor particulari, deoarece mențiunile și angajamentele pe platformele de social media au crescut recent.

Până acum, noul blockchain Terra 2.0 s-a tot luptat să atragă investitori în ecosistemul său. Valoarea totală blocată a rețelei (TVL) – o măsură importantă în finanțele descentralizate (DeFi) care măsoară cât de multă valoare poate acumula un protocol de la investitori – se ridica la 51 milioane de dolari la momentul scrierii, în timp ce „vechiul” blockchain Terra Classic a ajuns la mai mult de 20 de miliarde de dolari în mai, înainte de prăbușire, potrivit instrumentului de urmărire a datelor DeFiLlama.

Exit mobile version