Macro analiză tehnică pentru Ethereum

BTCUSD - o performanță mai bună decât ETHUSD

Performanța afișată de Ethereum pe parcursul anului acesta s-a dovedit a fi mult mai slabă decât cea a BTCUSD, din cauză că moneda aflată pe locul 1 a adunat toți cumpărătorii.

Un alt factor decisiv este lipsa de performanță pe care ETHBTC o afișează atunci când BTCUSD crește. Spus mai simplu: Ethereum se depreciază față de Bitcoin atunci când Bitcoin se apreciază față de Dolar.

Trebuie să fie clar: paritatea ETHUSD este compusă din: ETHBTC și BTCUSD.

Ethereum / U.S. Dollar

Macro analiză tehnică pentru Ethereum

Nivelul de suport orizontal de la $90: punctul de plecare al primului Bull Market. În stânga jos este indicată lumânarea din mai 2017, cu săgeată neagră; deschiderea acesteia avea să semnifice în anii următori un nivel ridicat de interes din partea cumpărătorilor – din cauza lichidității pe care a adus-o nivelul $90. Cumpărătorii au ofertat mai apoi de fiecare dată când prețul a atins zona respectivă (decembrie 2018, în Bear Market și martie 2020, cu ocazia pandemiei globale care a afectat lichiditatea piețelor). Prețul ETH s-a apreciat cu 310% după ce a vizitat suportul în 2019 și cu 430% după ce l-a atins în 2020.

Zona de ofertare de la $645: este ultima rezistență netestată de participanții la piață. După ce Ethereum s-a depreciat cu 75% din ianuarie până în aprilie 2018 (de la $1425 ATH la $358), cumpărătorii au reușit în următoarele 4 săptămâni să dubleze prețul ETH, până la noul maxim de $838. Perioada de consolidare încadrată cu un cerc roșu a decis soarta ETHUSD de atunci până în prezent: acesta avea să intre într-un alt Bear Market, mult mai lipsit de volatilitate și de interes din partea investitorilor de retail. Prețul nu s-a mai întors de atunci să retesteze nivelul de rezistență – însă acest lucru este posibil să se întâmple, având în vedere seria de Higher Highs.

Seria de Higher Highs: pe care prețul a format-o din 2019 până în prezent. Urmărind graficul de mai sus, se pot observa celelalte 2 săgeți negru unde prețul a atins nivelulu de suport de la $90; între acestea: avem un punct de plecare al maximului din 2019 – pe care l-am evidențiat cu o săgeată albastră. Cercul albastru indică faptul că ETHUSD a învins ultimul maxim stabilind unul nou și menținându-se deasupra timp de 5 săptămâni.

Ce se poate întâmpla acum cu ETHUSD?

În urma consolidării sus-menționate, prețul a transformat ultimul maxim, de la $365 – cu albastru, într-un nivel orizontal de suport. O situație similară cu cea din septembrie, când BTCUSD a transformat nivelul rotund de la $10,000 într-o zonă solidă de ofertare, înainte de a continua creșterea susținută către $15,000.

În graficele de mai jos, avem ETHUSD în partea stângă și BTCUSD în partea dreaptă. După cum a fost cazul în multiple scenarii de-a lungul timpului, Ethereum poate veni cu o creștere întârziată, în cazul în care paritatea este susținută și de o creștere din partea ETHBTC. În cazul de față – situația favorabilă ETH-ului este cea în care câștigă Dominanță de Piață (Market Share) în fața BTC-ului. Graficele nu au intenția de a prezice prețul, rolul lor este educativ.

       

Exit mobile version