Minerii Bitcoin au încasat peste $50 de milioane pe zi în ultima lună – Analiza datelor miniere

Morrowind | shutterstock

Rata de hash a protocolului Bitcoin a atins un nivel nou de All Time High astăzi – depășind media de 180 de exahași pe secundă pentru prima dată în istorie. Minerii nu se dau înapoi de la treabă – lucru care plasează rata de hash într-un trend extrem de puternic.

Minerii Bitcoin au încasat peste $50 de milioane pe zi în ultima lună
Bitcoin: Mean Hash Rate | Glassnode

Dificultatea de minare pentru Bitcoin a crescut cu 5,8% vinerea trecută, plasând și acest metric într-o zonă nouă de ATH.

Bitcoin: Mining Difficulty | Glassnode

Minerii de Bitcoin au încasat peste $50 de milioane de dolari pe zi pe parcursul lunii trecute.

În perspectivă: în urmă cu un an, minerii încasau zilnic aproximativ $12 milioane – de unde rezultă o apreciere de 4 ori a recompensei primite în urma validării blockurilor.

Bitcoin: Total Miner Revenue – All Miners (7d Moving Average) | Glassnode

Minerii Bitcoin nu-și vând monedele

Vânzările minerilor s-au apreciat în timpul creșterii către $40k, zona ultimului ATH, când aceștia au încasat profit pentru a asigura mentenanța și buna funcționare a echipamentului. Acum lucrurile s-au întors în favoarea cumpărătorilor: minerii fac #HOLD la monedele noi generate.

Bitcoin: Miner Net Position Change | Glassnode

Cantitatea de monede Bitcoin necheltuite (adică monedele care n-au părăsit niciodată adresa minieră pe care au fost generate) – a început să crească din nou după o scădere rapidă, de 15,000 de Bitcoin, care a avut loc la începutul anului, când Bitcoin atingea maximul de la $42,000.

Bitcoin: Miner Unspent Supply | Glassnode

Transferurile directe din portofelele minerilor în portofelele exchangeurilor au scăzut, de asemenea, semnificativ. Până și valoarea trimisă de la miner la exchange, denominată în USD, a scăzut.

Bitcoin: Transfer Volume from Miners to Exchanges – All Exchanges (30d Moving Average) | Glassnode

Multiplicatorul Bitcoin Miner Outflow, care cuantifică ieșirile monedelor din portofelele minerilor ținând cont de media istorică, se află la aproximativ 50% din maximul pe care l-a cunoscut în 2017.

Bitcoin: Miner Outflow Multiple – All Miners (30d Moving Average) | Glassnode

Conform prospectelor lui Rafael Schultze-Kraft, CTO Glassnode, Bitcoin are parte de puncte fundamentale puternice din partea minerilor. Acesta susține că trendul și poziția minerilor întăresc sentimentul bullish predominant pe piață, fără ca graficul să aibă în vizor o perioadă extinsă de vânzare sau chiar capitularea. Din punctul lui de vedere – minerii au puține înspre niciun motiv să vândă monedele pe care le generează.

Exit mobile version