Indicatorul MVRV-Z arată o scădere profundă pentru Bitcoin – 5 lucruri de urmărit

Ceea ce caută cu adevărat piața în acest moment este capitularea finală, care a marcat, din punct de vedere istoric, sfârșitul unui bear market

Urșii încearcă să scufunde Bitcoin sub 19.000 de dolari pentru a-și consolida și mai mult avantajul față de piața crypto. Analiștii care urmăresc scorul MVRV-Z al Bitcoin – un indicator care măsoară cât de ridicat sau scăzut este prețul Bitcoin în raport cu „valoarea justă” – se așteaptă la o scădere și mai profundă, înainte de a ajunge în cele din urmă la un minim.

Cu toate acestea, economistul și antreprenorul Alex Krueger a subliniat că volumul Bitcoin a atins un maxim istoric în iunie. De obicei, cel mai mare volum dintr-un trend descendent semnalează capitularea și „creează un minim”. Dacă Bitcoin urmează modelul istoric al bear market-ului din 2018, Krueger se așteaptă ca acest minim să se creeze în iulie.

Datorită corelației strânse dintre Bitcoin și S&P 500, investitorii crypto vor trebui să urmărească îndeaproape performanța piețelor de acțiuni din Statele Unite săptămâna aceasta, care ar putea fi influențate de publicarea proceselor verbale de la ultima întâlnire a Rezervei Federale din Statele Unite și raportul locurilor de muncă din iunie.

Să analizăm 5 lucruri care ar putea influența prețul Bitcoin în această săptămână.

BTC/USD

Până acum, piața a stagnat în ceea ce privește volatilitatea – BTC/USD a oscilat între 19.000 de dolari și 19.500 de dolari de câteva zile.

Graficul Bitcoin arată că urșii continuă să vândă în raliuri în apropierea mediei mobile exponențiale (EMA) pe 20 de zile de 21.396 de dolari. Deși urșii au tras prețul sub 19.637 dolari, ei nu au putut să profite de acest impuls.

Taurii încearcă să împingă prețul înapoi peste 19.637 de dolari. Dacă reușesc, perechea BTC/USD ar putea crește din nou spre EMA pe 20 de zile. O pauză și închidere peste 22.000 de dolari ar putea indica o potențială schimbare de trend. Perechea ar putea încerca apoi un rally la media mobilă simplă (SMA) pe 50 de zile de 25.938 de dolari.

Graficul BTC/USDT
Graficul BTC/USDT

Dimpotrivă, dacă prețul scade de la nivelul actual, va sugera că urșii rămân în control. Vânzătorii se vor strădui apoi să tragă prețul sub 18.626 de dolari. Dacă vor face asta, perechea ar putea aluneca spre zona de suport importantă de 17.960 de dolari.

Aceasta este o zonă importantă de apărat pentru tauri, deoarece un eșec în acest sens ar putea începe următoarea etapă a trendului descendent. Perechea ar putea scădea apoi la 15.000 de dolari.

Graficul pe 4 ore arată că urșii apără agresiv 20-EMA. Ambele medii mobile sunt în trend descendent, iar indicele de putere relativă (RSI) se află în zona negativă, ceea ce indică faptul că urșii au partea de sus. O pauză sub 18.626 de dolari ar putea întări și mai mult urșii.

Dificultatea mineritului este în creștere

În ciuda îngrijorării considerabile cu privire la capacitatea minerilor de a rezista la scăderea actuală a prețului BTC, elementele fundamentale ale rețelei Bitcoin rămân calme.

Dificultatea nu va fi redusă în ajustarea viitoare din această săptămână, ceea ce dovedește hotărârea impresionantă a minerilor de a rămâne în rețea.

După o mică scădere de 2,35% în urmă cu două săptămâni, dificultatea, care crește și scade automat pentru a ține cont de fluctuațiile participării minerilor, nu se va schimba aproape deloc în această perioadă.

Potrivit estimărilor resursei de monitorizare în lanț BTC.com, dificultatea va crește chiar dacă prețurile actuale rămân aceleași, adăugând 0,5% la ceea ce este o valoare care este încă aproape de maximele istorice.

Dificultatea rețelei Bitcoin | BTC.com

Când vine vorba de mineri înșiși, unii consideră că cei mai puțin eficienți – eventual noi veniți cu o bază de cost mai mare – sunt cei care au fost forțați să părăsească rețeaua.

Datele încărcate pe rețelele de socializare săptămâna trecută de CEO-ul firmei de administrare a activelor Capriole Charles Edwards au arătat că costul de producție pentru minerii la scară largă este de aproximativ 26.000 de dolari.

Dintre acestea, 16.000 de dolari sunt pentru electricitate, ceea ce înseamnă că costurile generale ale minerilor afectează direct capacitatea acestora de a limita pierderile în mediul actual.

Indicatorul MVRV-Z prezice un bottom pentru Bitcoin la 15.600 de dolari

Pe fondul dezbaterii în curs cu privire la dacă sau când BTC/USD va depăși minimul actual de 17.600 de dolari, noi date sugerează că piața este vulnerabilă la pierderi suplimentare.

După cum a menționat Filbfilb, co-fondatorul suitei de tranzacționare DecenTrader, scorul MVRV-Z se află acum în zona sa verde clasică, dar încă nu a atins punctul care a însoțit scăderea prețurilor în trecut.

MVRV-Z măsoară cât de ridicat sau scăzut este prețul spot Bitcoin în raport cu ceea ce se numește „valoarea justă”. MVRV-Z utilizează capitalizarea pieței și datele despre prețul real, împreună cu abaterea standard, pentru a crea ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente instrumente de prognoză Bitcoin.

MVRV-Z a prins fiecare macro de top și de bottom pe BTC/USD din istoria sa și a făcut acest lucru cu o precizie de două săptămâni, notează resursa de date LookIntoBitcoin.

MVRV-Z Score | Look Into Bitcoin

Valoarea a coborât sub zona sa verde doar de câteva ori – ultima fiind în martie 2020 – dar mai multă presiune negativă ar oferi o performanță repetată.

Adresele în pierdere depășesc vârful din martie 2020

Datele on-chain ale Bitcoin indică o supravânzare record în acest an și în special în ultimele săptămâni.

Numărul mediu săptămânal de adrese BTC unice în pierdere a atins un nou maxim istoric de 18,8 milioane pe 3 iulie.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1543599354577129475

Bear market-urile pot produce niște elemente binevenite, chiar dacă rare. Taxele de tranzacționare Bitcoin, cândva dureros de mari în perioadele optimiste de activitate intensă a rețelei, sunt acum la cel mai mic nivel din iulie 2020. Taxa mediană, dezvăluie Glassnode, este de 1,15 dolari.

Capitularea finală

Ceea ce caută cu adevărat piața în acest moment este capitularea finală, care a marcat, din punct de vedere istoric, sfârșitul unui bear market și începutul următorului ciclu.

În timp ce sentimentul pieței este în prezent la cel mai scăzut punct de la prăbușirea COVID-19 din martie 2020, încă nu a atins adâncimea disperării văzute în 2018.

Indicele Crypto Fear Greed | Alternative.me

Slăbiciunea de pe piața cripto a fost evidentă de la sfârșitul anului 2021, dar adevărata forță motrice din spatele pieței care se prăbușește include inflația și creșterea ratelor dobânzilor.

Creșterea ratelor tind să fie însoțită de corecții ale pieței și, având în vedere intenția Fed de a continua creșterea ratelor, Bitcoin și alte active de risc ar putea vedea noi corecții.

Ultimul indicator care indică faptul că este necesar un eveniment final de capitulare este oferta de BTC ca procent din profit, care a scăzut la un minim de 40% în timpul bear market-urilor precedente.

Indicatorul este în prezent la 54,9%, potrivit Glassnode, adăugând la ideea că piața ar putea încă scădea din nou înainte de a ajunge efectiv la fund.

Exit mobile version