OpenSea: Numărul utilizatorilor activi zilnic scade cu 30%. Ce proiecte NFT urmărim?

În ultimele șapte zile, OpenSea a încheiat vânzări de peste 1.3 miliarde de dolari. Totuși numărul utilizatorilor activi zilnic pe platformă a scăzut cu peste 30%

În timp ce OpenSea pare să țină pasul cu volumul total de tranzacții de 5 miliarde de dolari din ianuarie, generând peste 1,3 miliarde de dolari în volum total în ultimele 7 zile, numărul utilizatorilor activi a scăzut cu peste 30%, conform datelor de la Dune Analytics.

Începem să vedem întreruperea activității traderilor ca un semn al unei retrageri iminente a pieței sau investitorii și colecționarii își duc activitatea de tranzacționare în altă parte? 

OpenSea: utilizatori activi zilnic
OpenSea: Utilizatori activi zilnic | DuneAnalytics

Cel mai apropiat rival al pieței este LooksRare, care a generat aproximativ 3,49 miliarde de dolari în ultimele 7 zile, dar problemele persistente de wash-trading au scăzut, de asemenea, numărul de traderi activi cu 3%.

Există mai mulți factori care ar fi putut contribui la scăderea globală a volumui și a traderilor activi pe Opensea. Totuși, nimic nu durează pentru totdeauna.

OpenSea: Volumul vânzărilor | DuneAnalytics

Hape Prime pe primul loc

Hape Prime, o colecție de 8.200 de maimuțe 3D, a ocupat primul loc în ultimele 7 zile în volumul total tranzacționat. Proiectul a înregistrat vânzări de peste 13,6 milioane de dolari și a făcut o impresie destul de mare asupra investitorilor. Dacă această impresie a fost bună sau rea, este o altă poveste.

Hape Prime NFTs

Colecția a atins rapid statutul de meme, dar a reușit să-și crească volumul total de vânzări timp de 7 zile cu aproape 80%. În același timp, alte colecții notabile, inclusiv Azuki și CloneX, și-au redus volumele totale de tranzacționare cu cel puțin 50%.

Hape Prime meme

În 31 ianuarie, prețul mediu al unui NFT Hape Prime a fost de 9,17 Ether, iar de atunci a scăzut cu peste 55%, sugerând că este posibil ca traderii să fi cumpărat în hype. Un fapt interesant de remarcat este că există aproape 6.000 de proprietari unici.

Hape Prime: Evoluția volumului și a prețului | OpenSea

Anticiparea fluctuantă afectează prețul KaraFuru

De la lansarea sa în 4 februarie, KaraFuru a menținut în mod constant un nivel mediu de 4 Ether (12,500 de dolari), iar colecția de 5.555 NFT-uri are 4.000 de proprietari – conform datelor de la cryptoslam.

Deținătorii par să aștepte dezvăluirea NFT-urilor, motiv pentru care prețul mediu zilnic al vânzărilor a cunoscut o creștere constantă.

KaraFuru a generat un volum total de vânzări de peste 44,8 milioane de dolari, iar unii membri ai comunității cred că proiectul are un potențial uriaș.

Drop-uri peste Drop-uri pentru deținătorii CloneX

CloneX NFTs

NFT-urile CloneX ocupă locul al treilea în vânzările totale timp de 7 zile. Colecționarii CloneX și Space Pod au primit câte un airdrop pentru fiecare NFT deținut.

Clonex: Evoluția volumului și a prețului | OpenSea

RTFKT își desfășoară sezonul airdrop, colecționarii  primesc câte un NFT din colecțiile MNTHL și Loot Pod. Prețul minim actual al unui MNTHL este de aproape 5 Ether. Se pare că acesta este doar începutul a mai multor oportunități pentru colecționarii RTFKT.

HypeBears Official se apropie de vârf

Colecția HypeBears a fost lansată în 3 februarie, fără public mint aparent disponibil. În consecință, mulți au fost foarte frustrați de proces. Mintingul unui HypeBear a costat 0,4 Ether (1.240 de dolari)

HypeBears pare să fi atras atenția traderilor cu un roadmap destul de vag, dar de râvnit, care oferă redevențe de 50%, un governance token și acces la alte proiecte blue chip.

HypeBears, un proiect auto-proclamat blue chip, a încasat peste 40 milioane de dolari în vânzări de la lansarea sa din 2 februarie. Oricât de hot au fost vânzările, contractul său a dezvăluit vulnerabilități și potențiale exploatări pentru deținători.

HypeBears i-a luat temporar locul lui Azuki pe clasament, în ciuda unei scăderi de aproape 49% față de prețul maxim de vânzare zilnic de 1,37 ETH.

Azuki scade în volum total și în vânzările medii zilnice

Azuki NFTs | OpenSea

De la lansarea sa din 11 ianuarie, Azuki are un volum de tranzacționare de peste 313 milioane de dolari. Doar în ultimele 7 zile a generat peste 33 milioane de dolari, dar numărul mediu de vânzări pe zi a scăzut cu aproape 66%.

Evoluția volumului și a prețului | OpenSea

În ciuda scăderii vânzărilor, prețul de vânzare a colecției Azuki a crescut brusc, cu aproximativ 40% în ultima lună. Acest lucru sugerează că mulți colecționari sunt dispuși să plătească scump pentru a deține aceste NFT-uri în stil anime. Graficul prețului minim de pe Opensea arată că prețul minim al lui Azuki a scăzut ușor sub 10 Ether, dar pe LooksRare, colecționarii sunt dispuși să cumpere cu cel puțin 11 Ether per NFT.

OpenSea a marcat în mod clar un început record pentru noul an, dar sunt aceste vânzări sustenabile atunci când piața înregistrează o reducere drastică a traderilor activi și a volumelor zilnice?

Exit mobile version