Polkadot depășește Cardano; Moneda ajunge pe locul 5, la $45

Yury | Adobe Stock

Pe scurt, ce este Polkadot și ce face?

Polkadot este un proiect blockchain open-source, care interconectează chainurile altor monede pentru a crea o rețea hibridă, care facilitează transferul de date sau active digitale între protocoale diferite. Deoarece ecosistemul Polka poate manevra mai mult decât crypto-monede, acesta face două blockchainuri diferite să fie interoperabile.

Interoperabilitatea aceasta dorește stabilirea unui internet privat și complet descentralizat, controlat integral de utilizatori, nu de autorități centrale, cu scopul de a simplifica procesul de creare al noilor aplicații.

Acțiunea prețului, afișată de grafic

Polkadot a beneficiat de o apreciere considerabilă a prețului în ultimele 7 zile. Capitalizarea totală a proiectului a depășit pragul de $40 de miliarde, stabilind un All Time High odată ce prețul a ajuns la $46,8. Creșterea s-a datorat unei dominanțe slabe din partea Bitcoin, care le-a oferit monedelor Altcoin prilejul de a se aprecia în valoare față de Bitcoin. Câștigătoarele acestei curse au fost proiectele de tip Layer 0, care concurează în mod direct cu protocolul ETH.

Polkadot depășește Cardano; Moneda ajunge pe locul 5, la $45
DOTUSDT, 3 ore | tradingview

Graficul DOTUSDT s-a apreciat cu peste 45 de procente pe parcursul săptămânii trecute. Lumânarea de o săptămână a avut deschiderea la $32,23, nivel pe care cumpărătorii l-au protejat încă de luni. Având un Bitcoin stabil de partea lor, care a lăsat monedele Altcoin să se aprecieze considerabil în valoare, taurii au stabilit 6 candele verzi dintr-un maxim posibil de 7.

Sesiunea de ieri a stabilit maximul săptămânii la $46,8 – preț care poartă titlul de All Time High pentru graficul de mai sus.

Chiar dacă finalul zilei de ieri a adus cu sine o corecție de 11,5% până la ora 3 noaptea, oră care marchează închiderea zilei de tranzacționare, cumpărătorii au găsit supportul necesar la $41,38. Aceștia au protejat pragul rotund de $40 și au împins prețul din nou peste $44. Creșterea de 8,9%, care a avut loc azi, a pus paritatea DOTUSDT într-o zonă de rezistență pe care prețul nu a mai explorat-o decât ieri.

Top crypto-monede | CoinMarketCap

Aflându-se într-o zonă de price discovery, nu putem stabili nivele orizontale de rezistență; acestea apar și sunt evidente doar după o reacție agresivă a prețului sau una lipsită de volatilitate, întinsă pe o perioadă de timp mai lungă.

Cât despre support, situația este diferită: DOTUSDT a avut suficient timp pentru consolidare și pentru a stabili nivele pe care mai apoi să le respecte. Dintre acestea, avem o orizontală importantă la $31 și o alta la $19,7. În cazul în care piața crypto oferă o corecție majoră, acestea sunt două nivele de interes la care putem observa intervenția cumpărătorilor.

Exit mobile version