Polkadot: 3 motive pentru care DOT ar putea atinge All Time High

Volumul de tranzacționare aflat în continuă creștere, entuziasmul investitorilor față de licitațiile parachain și succesul KSM - sunt criteriile care îi fac pe investitori să se uite la DOT ca la următorul Altcoin care stabilește un nou ATH

inueng | Adobe Stock

Platformele de tip Layer One cu Smart Contracts și-au lărgit semnificativ cota de piață pe parcursul lunii August, după ce upgrade-ul London Hard Fork Ethereum nu a rezolvat prea multe dintre problemele cauzate de taxe ridicate și congestionarea rețelei.

Unul dintre protocoalele de top care a câștigat momentum dar al cărei monedă nativă nu a experimentat încă un breakout consistent în zona de ATH – este Polkadot – un protocol multichain care facilitează crearea podurilor cross-chain, pentru intercomunicare între blockchain-uri diferite.

Datele colectate de Binance și tradingview arată că după ce a realizat un bottom la $10 în 20 Iulie, prețul DOTUSD s-a apreciat cu 230%, stabilind astăzi un maxim la $34.

Polkadot: 3 motive pentru care DOT ar putea atinge All Time High
DOTUSD, timeframe de o zi | Binance

Trei motive pentru perspectiva bullish a investitorilor față de DOT sunt:

👨‍⚖️ Licitațiile parachain, care urmează să aibă loc

👨‍💻 Un ecosistem de proiecte aflat în plină expansiune, care sunt interesate să-și lanseze produsul pe blockchainul Polka

📈 O creștere susținută a volumului de tranzacționare

Licitațiile parachain entuziasmează comunitatea

Unul dintre cele mai importante motive care adaugă momentum ecosistemului Polkadot – sunt licitațiile parachain care urmează să aibă loc. În cadrul acestora, comunitatea votează folosindu-se de moneda DOT pentru a obține unul dintre locurile limitate, destinate lansării produsului pe rețea.

Kusama, probabil cel mai important proiect al ecosistemului Polka, a întreținut deja astfel de licitații la sfârșitul lunii Iulie (o primă tură) – și începând din 1 Septembrie (a doua tură).

Ca parte a procesului de strângere de fonduri, utilizatorii votează pentru proiecte prin blocarea monedelor DOT pentru o perioadă de timp limitată – pentru a susține proiectele care sunt alese să ocupe unul dintre locurile limitate.

Acest proces are rolul de a reduce numărul de monede DOT aflate în circulație, adăugând presiune de cumpărare asupra prețului. Rețeaua Polkadot își va întreține propriile licitații parachain odată ce licitațiile (care sunt acum live) rețelei Kusama se sfârșesc. Întregul proces a fost auditat – iar până în prezent lucrurile au mers cât se poate de bine.

Un întreg ecosistem de proiecte concurează pentru locurile limitate

Un alt motiv pentru creșterea pe care DOT a avut-o în ultima vreme este numărul mare de proiecte care încearcă să obțină un loc limitat și titulatura de parachain – pentru a lansa produsul pe rețea.

Proiectele care alcătuiesc ecosistemul Polkadot | PolkaProject

După cum se poate observa și din captura de mai sus, ecosistemul Polkadot a beneficiat de o creștere semnificativă pe parcursul ultimului an, din punct de vedere al protocoalelor și a infrastructurii. Această performanță este egalată doar de un număr foarte mic de proiecte din sfera crypto. 

Ținând cont de licitațiile parachain care urmează să aibă loc – este foarte probabil ca ecosistemul să continuă să crească și să găzduiască proiecte noi – iar o dovadă a acestor spuse este faptul că licitațiile parachain care au avut loc pe rețeaua Kusama s-au desfășurat în cel mai bun mod.

Volumul ultimelor zile – în continuă creștere

Un al treilea motiv pentru perspectiva bullish asupra pieței DOTUSD – este volumul aflat în continuă creștere pe parcursul ultimelor zile, care s-a întors la nivele pe care nu le-a mai tranzacționat de la vânzările puternice ale sferei crypto din luna Mai.

Conform datelor furnizate de CoinMarketCap, volumul de tranzacționare din ultimele 24 de ore s-a apreciat cu 500% în prima zi a lunii Septembrie, până la $5,5 miliarde, în anticiparea licitațiilor parachain ale rețelei Kusama – pe care investitorii le consideră premergătoare pentru un eventual succes al prețului DOTUSD, în săptămânile care urmează.

Dacă rețeaua Kusama continuă cu succes desfășurarea licitațiilor și pavează calea către un proces asemănător pentru Polkadot – atunci cererea pentru DOT ar putea să crească foarte mult – ceea ce se traduce într-o apreciere considerabilă a prețului în viitorul apropiat.

Exit mobile version