Polkadot la $100? Prețul DOT a crescut 25% după completarea unei structuri bullish a graficului

O perspectivă bullish se instalează asupra graficului DOTUSD, pe măsură ce ecosistemul Polka se pregătește să scoată la licitație locurile libere în parachain ale rețelei

Skórzewiak | Adobe Stock

DOT, moneda nativă a ecosistemului Polkadot, se pregătește de o creștere impresionantă către $100 în următoarele sesiuni, după completarea cu succes a unei formațiuni bullish pe grafic.

Numit Inverse Head& Shoulders, structura tehnică apare pe grafic atunci când instrumentul financiar sapă trei gropi, cea din mijloc fiind cea mai adâncă, motiv pentru care poartă eticheta de Head (cap) – în timp ce celelalte două sunt umerii (shoulders). Umerii structurii ar trebui să se afle la nivele apropiate din punct de vedere al minimului pe care îl stabilesc.

Între timp, nivelul de rezistență de la care prețul continuă să fie respins până la finalizarea structurii, se numește neckline.

Deci, se pare că DOT a format o structură inversă de Head& Shoulders încă de la finalul lunii Mai, când prețul a respins din zona de neckline de la $43 – $46. În 1 Noiembrie, token-ul Polkadot a realizat un breakout peste zona respectivă, și a continuat creșterea până în prezent, cu un maxim local stabilit la $53,5. Pe parcursul lunii Noiembrie, adică în numai trei zile, crypto-moneda alternativă s-a apreciat cu 28%.

Polkadot la $100? Prețul DOT a crescut 25% după completarea unei structuri bullish a graficului
DOTUSD, timeframe de o zi, scară logaritmică | FTX

Saltul prețului a fost acompaniat de o creștere a volumului de tranzacționare, care subliniază faptul că traderii au susținut breakout-ul monedei peste structura de iH&S. Drept rezultat, participanții la piață se așteaptă ca graficul să afișeze de aici o creștere la fel de mare ca distanța dintre minimul capului și neckline – adică $40.

Drept rezultat, target-ul pe care această formațiune bullish îl cere, ajunge la $90, cu posibilitatea ca trendul ascendent să fie extins până la $100 – un nivel rotund, psihologic.

FOMO pentru licitațiile parachain

Ultimul raliu al prețului DOT a venit odată cu atenția traderilor asupra mult anticipatelor licitații parachain, care vor începe din 11 noiembrie.

Echipa Polkadot a anunțat în 1 Noiembrie că consiliul a aprobat moțiunea care permite înregistrările în parachain și strângerile de fonduri – din 4 Noiembrie, adăugând faptul că propunerea mai așteaptă doar o aprobare care va fi acordată prin intermediul unui referendum public.

Mai exact, strângerile de fonduri le vor permite proiectelor să adune capital, pentru a-și păstra un loc în licitațiile parachain.

Cei care doresc să susțină proiectele vor trebui să-și blocheze monedele DOT într-un cont prestabilit, pentru o perioadă definită de timp. În schimb, aceștia vor primi recompense sub formă de airdrop-uri din partea proiectelor care concurează pentru locurile în parachain-uri.

Fractalul Kusama

În luna Iunie, Kusama, chain-ul de test al rețelei Polkadot, a susținut licitații asemănătoare pentru locuri în parachain. Protocolul a reușit să implementeze cu succes strângerile de fonduri, iar utilizatorii au contribuit cu mai bine de 1,1 milioane de monede KSM, în cadrul a cinci licitații.

Numărul acesta reprezintă 10% din supply-ul total de monede Kusama aflate în circulație

Kusama: supply-ul dedicat primelor 5 licitații parachain | Messari

Prețul KSM a beneficiat de o creștere pe măsură ce s-a apropiat de termenul limită al licitațiilor din luna Iunie. Acesta a stabilit în 18 Mai un maxim local la $630, de unde a suferit un declin de 78% până în 20 Iulie – zi în care a marcat un minim absolut la $142. Trendul puternic descendent s-a datorat și presiunii impuse de China, care la vremea respectivă interzicea tranzacțiile cu crypto-monede.

KSMUSD, timeframe de o zi | FTX
Exit mobile version