Prețul Bitcoin tranzacționează $34,000. RSI a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 2 ani

Planșa sugerează din ce în ce mai tare un eveniment de capitulare, însă până acum, interesul total nu a fost lichidat în adevăratul sens al cuvântului - spun analiștii

Zephyr_p | Adobe Stock

Bitcoin nu a încetat seria de scăderi nici pe parcursul sesiunii din 22 Ianuarie, pe măsură ce piața prezice faptul că prețul activului digital ar putea să scadă până la $33,000, și chiar mai jos.

Prețul Bitcoin tranzacționează $34,000. RSI a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 2 ani
BTCUSD: Evoluția prețului în ultimele zile | FTX

Interesul total nu a produs suficientă lichiditate

Datele colectate de tradingview și FTX arată cum paritatea BTCUSD consolidează la $35,000, în urma unei scăderi abrupte pe parcursul dimineții.

Având în vedere că taurii au puține situații favorabile la dispoziție, volumul scăzut din weekend a fost menit să livreze un procentaj ridicat al volatilității, îndeosebi după ce Bitcoin a pierdut support-ul de la $40,000 în urmă cu o zi.

În timp ce anumite entități au profitat de prețul redus, precum El Salvador, care a cumpărat recent 410 monede Bitcoin, alți analiști au spus că în ciuda scăderii abrupte, presiunea impusă asupra cumpărătorilor tot rămâne prezentă.

Cea mai incredibilă parte este că interesul total încă nu a fost lichidat pe bune – transmite William Clemente într-un mesaj

După tot acest carnagiu al pieței și starea de panică absolută a investitorilor – rata de funding nu este în teritoriul negativ, contractele futures nu au premium negativ iar interesul total abia a scăzut. Trăim timpuri interesante – spune Byzantine General

Interesul total pe Binance, OkEx și FTX | coinglass

RSI-ul a scăzut până la nivelurile din Martie 2020

O ușoară alinare pentru cumpărători o furnizează RSI-ul, pe timeframe de o zi, care a ajuns la cea mai scăzută valoare din Martie 2020 până astăzi.

La vremea respectivă, BTCUSD a suferit o scădere puternică până la $3,600, înainte să realizeze creșterea care a ținut mai bine de un an de zile.

Pe parcursul sesiunii europene de astăzi, RSI-ul s-a situat la valoarea 20, mult sub zona de oversold pe care o cunoaște piața.

Bitcoin: RSI-ul atinge valoarea 20, sub zona oversold | FTX

Pe lângă Bitcoin, și capitalizarea totală a crypto-monedelor se află la următorul nivel de support, în timp ce RSI-ul a atins cel mai mic nivel din Martie 2020 până în prezent – a comentat Michael van de Poppe

La fel și în piața de capital: sentimentul se află la cel mai scăzut nivel, din Martie 2020. Asta cam spune tot

Piața bursieră a fost la rândul ei afectată la finalul acestei săptămâni, având în vedere că acțiunile din sfera tech au fost cele mai afectate, afișând astfel corelația pozitivă dintre ele și activele digitale.

Exit mobile version