Prețul Bitcoin atinge $56,000. Taurii speculează aprobarea ETF-ului

După o zi de consolidare laterală, prețul BTC are din nou parte de o acțiune bullish. Acesta continuă să crească către ultimele rezistențe, înainte de alt ATH

BestStockFoto | Adobe Stock

Cumpărătorii Bitcoin s-au întors pentru a stabilii un alt maxim al lunii Octombrie, cu o creștere de peste $2,000 în mai puțin de două ore.

Prețul Bitcoin atinge $56,000. Taurii speculează aprobarea ETF-ului
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Prețul Bitcoin crește peste maximul stabilit miercuri

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea BTCUSD a tranzacționat un maxim local la $56,100, în urma unui nou momentum bullish, impus de participanții la piață.

Creșterea impresionantă din urmă cu două zile a stabilit un maxim la $55,800 – nivel care a rămas ținta cumpărătorilor în episodul de consolidare care a precedat acțiunea bullish.

În urma anticipării din partea traderilor la o continuare a creșterii, conversațiile din spatele acțiunii prețului au continuat să se concentreze pe probabilitatea ca un fond tranzacționat la bursă (respectiv un ETF) să fie aprobat pe teritoriul Statelor Unite.

După cum am raportat într-una din ultimele analize, încrederea investitorilor este mare în faptul că un astfel de ETF pentru Bitcoin va fi acceptat luna aceasta pentru produsele futures, dacă ETF-urile tradiționale, care au fost amânate până în Noiembrie, nu vor primi undă verde.

Puțini înțeleg faptul că dacă acest ETF primește aprobarea – este acoperit în contracte futures – a explicat Alex Krüger, analist macro al piețelor

Krüger a mai spus că un ETF acoperit tradițional, în monede spot – ar fi singura opțiune atractivă pentru clienții instituționali cu volume largi de tranzacționare, deoarece ETF-ul acoperit în contracte futures posedă un risc ridicat.

Perspectivele asupra ETF-ului sunt împărțite

Analistul Willy Woo a subliniat punctele tari și cele slabe ale celor două tipuri de ETF-uri.

Spot ETF – o presiune de vânzare crescută, din cauza taxelor

Futures ETF – o potențială presiune asupra prețului și o volatilitate crescută din cauza dominanței contractelor futures

Grayscale Bitcoin Trust, despre care analiștii spun că deja este afectat de o potențială aprobare a unui Bitcoin ETF, a continuat să fie tranzacționat mult sub prețul spot, la o diferență de 17%.

Michael Sonnenshein, CEO-ul firmei, a spus că are de gând să convertească toate fondurile într-un ETF, atunci când legea îi permite acest lucru.

Exit mobile version