Prețul Bitcoin ar putea scădea la 10.000 de dolari

Pe fondul unei alte corecții pe piața crypto, prețul Bitcoin a scăzut la un minim săptămânal sub 20.000 de dolari

AdobeStock

Bitcoin a scăzut din nou sub nivelul psihologic de 20.000 de dolari, un nivel văzut ultima dată în 22 iunie.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Piața crypto trece în prezent printr-o perioadă de volatilitate crescută, deoarece condițiile economice globale continuă să se înrăutățească pe fondul creșterii inflației și a ratelor dobânzilor.

Cea mai recentă acțiune a prețurilor, care a văzut, de asemenea, capitalizarea bursieră cumulativă a tuturor criptomonedelor scăzând sub 900 de miliarde de dolari, poate fi văzută ca un alt semn al incertitudinii investitorilor și al presiunii crescânde asupra jucătorilor principali ai industriei.

Ieșirile din fondurile specifice Bitcoin au totalizat 453 de milioane de dolari, eliminând în esență toate intrările realizate în ultimele șase luni. Cu alte cuvinte, investitorii se simt mai puțin confortabili cu privire la activele riscante.

În timp ce mulți traderi nu au crezut în ideea ca BTC să scadă sub maximul său istoric din 2017, recenta scădere la 17.600 de dolari sugerează că acest bear market ar putea fi diferit de ultimul.

Bitcoin la 10.000 de dolari?

O perspectivă asupra modului în care ar putea performa BTC pe termen scurt poate fi obținută analizând performanța sa în timpul bear market-urilor din 2013 și 2017. În 2013, cea mai mare scădere a Bitcoin a fost de 85%, care a avut loc pe o perioadă de 407 zile. Cea mai mare scădere din 2017 a fost de 84% și această perioadă a durat 364 de zile.

Scăderile majore ale Bitcoin | Arcane Research

Potrivit unui raport recent de la Arcane Research, scăderea actuală durează de 229 de zile și până acum a înregistrat o scădere maximă de 73%.

„Dacă Bitcoin urmează modelul acestor cicluri, un minim ar trebui să apară cândva la sfârșitul anului 2022, la un preț de 10.350 de dolari”, a declarat Arcane Research.

Deși o scădere de 85% este întotdeauna posibilă, Arcane Research a remarcat, de asemenea, că „Bitcoin este acum mult mai conectat cu piețele financiare mai largi, Fed, alegerile din Statele Unite, reglementări crypto și piața de valori, toate afectându-i performanța.”

Numărul adreselor care dețin cel puțin un Bitcoin a atins un nivel record

Nu toți analiștii așteaptă scăderea la 10.000 de dolari. Will Clemente, analist la Blockware Solutions, a spus că intervalul actual al Bitcoin reflectă un bun moment de acumulare.

Acest trend se poate observa în rezervele de BTC deținute de exchange-urile majore, care pierd monede în mod rapid în jurul nivelului de 20.000 de dolari.

În mod normal, prăbușirile prețurilor declanșează intrări către exchange-uri, din motiv că traderii, în panică, se pregătesc să vândă deținerile. De data aceasta este diferit, deoarece utilizatorii exchange-urilor scot monedele din cont.

20 de exchange-uri majore urmărite de platforma de analiză on-chain CryptoQuant au în prezent un sold de 2,419 milioane de BTC, în scădere de la 2,544 milioane la începutul trimestrului al doilea.

Rezervele de BTC pe exchange-uri | CryptoQuant

În plus, numărul de adrese care dețin cel puțin 1 Bitcoin a atins un maxim istoric de 873.043, potrivit Glassnode.

https://twitter.com/glassnodealerts/status/1541817623201079300

Creșterea semnificativă a numărului de deținători a cel puțin unui Bitcoin poate fi atribuită credinței întărite a hodler-ilor care aveau o misiune pe termen lung de a acumula primul lor Bitcoin.

Există prea mult HODLing pe piață. Acest lucru ,la rândul său, îi determină pe investitorii Bitcoin să-și păstreze stabil monedele în cazul unei prăbușiri a prețurilor în 2022. Glassnode a menționat, de asemenea, că Bitcoin se tranzacționează cu mult sub valoarea sa justă.

Numărul de adrese BTC active s-a menținut constant la 800.000 pe zi. Acest lucru notează, de asemenea, teoria conform căreia doar HODLerii rămân în vremuri grele.

BTC: Numărul adreselor active | Glassnode

John Bollinger, creatorul popularului indicator de tranzacționare Bollinger Bands, a sugerat, de asemenea, că este posibil ca prețul Bitcoin să fi atins „bottom-ul”.

Exit mobile version