Prețul Bitcoin – foarte aproape de bottom după scăderea sub $30,000

bukhta79 | Adobe Stock

Cu un volum de peste $2,4 miliarde în Bitcoin Options, contracte sintetice derivate care vor expira la finalul lunii Iunie, participanții la piață și fondurile cu capital pentru investiții – își îndreaptă atenția către o posibilă schimbare a trendului predominant pe piața crypto.

Bitcoin este foarte aproape de o zonă de bottom și continuă să aibă o perspectivă bullish pe termen lung – a transmis Stack Funds într-un raport emis astăzi. 

În prospectul întocmit de Lennard Neo în 23 Iunie, analistul tehnic spune că în ciuda prăbușirii prețurilor – nu există niciun motiv să devină bearish față de Bitcoin.

Prețul Bitcoin - foarte aproape de bottom după scăderea sub $30,000
BTCUSD | Stack Funds

Perspectiva macro pentru Bitcoin – rămâne bullish

Raportul a fost întocmit astăzi de Lennard și vine la o zi după prăbușirea prețului Bitcoin sub pragul de $30,000. Cumpărătorii au intervenit în forță într-o zonă importantă și au susținut activul digital sub un nivel important. De la minimul de ieri ($28,600 pe Bitstamp) – Bitcoin a crescut 20% pentru a stabili astăzi un maxim local la $34,500.

Volatilitatea a fost cauzată de China, după ce guvernul chinez și-a păstrat poziția ostilă față de Bitcoin și față de încetarea proceselor miniere din țară – procese care se pare că vor migra către state mai permisive. Acest lucru înseamnă o restructurare a rețelei de noduri existentă și instaurată în prezent, în care China este forța dominantă. Puterea chinezească de calcul ar putea fi transferată în masă în afara Chinei – prin mutarea aparaturii hardware în alte țări.

În raportul amintit mai sus, Stack Funds a decretat astfel:

Bitcoin a avut un declin de peste 28% după ce nu a reușit să spargă nivelul de $42,000 la finalul săptămânii trecute. Activul digital a recâștigat terenul pe care l-a pierdut ieri, după o scurtă reducere a prețurilor. În prezent se tranzacționează în jurul valorii de $34,000

Macro-viziunea noastră rămâne aceeași – ne așteptăm ca Bitcoin să stabilească teren pentru continuarea episodului de consolidare

BTC Q2 Options Expiry | Stack Funds

Lennard Neo a evidențiat o dată importantă care apare la sfârșitul săptămânii curente – expirarea opțiunilor pentru al doilea sfert al anului (Q2 2021). Având în prezent o valoare cumulativă de peste $2,3 miliarde – acestea vor permite prețului să consolideze liber odată ce sunt procesate de piață.

După cum a evidențiat Cointelegraph într-un articol întocmit la finalul lunii Aprilie, evenimentele de expirare a opțiunilor Bitcoin pot impune presiune asupra prețului – totuși, nu fiecare dată de expirare a opțiunilor ajunge să aibă un impact major asupra prețului.

Cele $2,3 miliarde din sfera derivată a opțiunilor, care vor expira la finalul acestei săptămâni, intensifică incertitudinea din jurul prețului, adăugând un surplus de volatilitate – a mai adăugat Lennard

În ciuda acestor date, suntem de părere că majoritatea așteptărilor au fost deja fructificate de piață – și ar trebui să ne așteptăm la sesiuni relativ liniștite în următoarele câteva zile

Exit mobile version