Prețul Bitcoin a crescut cu 10% înainte de anunțul Rezervei Federale cu privire la majorarea dobânzilor

Cumpărătorii au ridicat prețul activelor digitale mulțumită unei reveniri plecate din piața bursieră, însă actualizarea politicilor monetare reprezintă următorul pas dificil cu care BTC se confruntă

PixieMe | Adobe Stock

Bitcoin a păstrat creșterea de ieri și pe parcursul sesiunii europene de astăzi, după ce impulsul plecat din piața bursieră a determinat prețul activului digital să tranzacționeze un maxim local la $37,500.

Prețul Bitcoin a crescut cu 10% înainte de anunțul Rezervei Federale cu privire la majorarea dobânzilor
BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Rezerva Federală induce un val nou de volatilitate

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea BTCUSD s-a tranzacționat peste $36,000 pe parcursul zilei de astăzi, după ce a realizat o creștere totală de 14%, de la minimul de ieri.

Corelația dintre Bitcoin și piața de capital a rămas pozitivă după deschiderea sesiunii de pe Wall Street, iar investitorii așteaptă cu interes informațiile pe care Rezerva Federală le va furniza cu privire la dobânzi.

Ședința Federal Open Market Committee va avea loc astăzi seara, și orice știri despre aceste dobânzi ar putea avea un impact instant – atât asupra pieței crypto, cât și cea de capital.

Ședința FOMC de astăzi ar putea însemna că vom vedea multă volatilitate săptămâna aceasta – prezice Michael van de Poppe

Majorarea dobânzilor este următorul pas pe care Rezerva Federală dorește să-l facă după reducerea programului de cumpărare al activelor, iar în tot acest timp Bitcoin primește o lovitură din partea sentimentului general, pe măsură ce banii ușori nu vor mai putea fi făcuți la fel de simplu, din lipsă de lichiditate.

Cumpărarea de active ar trebui să fie concluzionată până în luna Martie, și totuși, Rezerva Federală a precizat că majorarea dobânzilor nu ar trebui să fie instaurată decât după acest plan.

Este posibil ca multe crypto-monede să afișeze o revenire a prețului în 2022, având în vedere cât de populare au devenit activele riscante în 2021, însă cred că de data asta Bitcoin va păși în față – spune Mike McGlone, strateg al mărfurilor de schimb pentru Bloomberg

Corelația dintre Bitcoin și piața de capital | Mike McGlone

La începutul lunii curente, McGlone a precizat că Bitcoin ar putea să-și revină mai puternic decât piața de capital, odată ce acțiunile văd mult așteptata corecție de 20%. Acum, el adaugă faptul că monedele Altcoin ar putea să fie lăsate în spate.

Cum rămâne totuși cu monedele Altcoin?

Cât despre activele alternative, acestea au reușit o performanță solidă pe parcursul zilei de azi, iar Ethereum a echivalat Bitcoin din punct de vedere procentual.

Până la data editării acestui articol, ETHUSD s-a apreciat cu aproximativ 14% de la minimul de ieri, ajungând astăzi să tranzacționeze $2,450.

ETHUSD, timeframe de o oră | FTX

O revenire abruptă a prețului a putut fi observată și în alte piețe, precum Binance Coin sau Solana.

Partea bună este că ne apropiem tot mai mult de următorul impuls al monedelor Altcoin, deoarece majoritatea au retras toată creșterea de anul trecut – a încheiat Michael van de Poppe

Exit mobile version