Prețul Bitcoin crește la $38,000, chiar dacă traderii îl așteaptă mai jos

Un analist spune că “pare ceva neînregulă” că Bitcoin nu mai testează zona $30K, în timp ce altul spune că creșterea adevărată începe abia după ce este înlăturată rezistența de la $40K

Ulchik74 | Adobe Stock

Bitcoin consolidează în jurul rezistenței de la $38,000 pe parcursul sesiunii europene de astăzi, după un final de săptămână în care traderii au așteptat ca nivelurile inferioare să fie tranzacționate din nou.

Pretul Bitcoin creșre la $38,000, chiar dacă traderii îl așteaptă mai jos
BTCUSD: Evoluția prețului din ultimele zile | FTX

Abia peste $40K – Bitcoin e cu adevărat bullish

Datele colectate de tradingview și FTX arată că paritatea BTCUSD s-a întors la $38K, după ce zilele trecute a găsit support-ul necesar în zona $36,000.

Având în vedere comportamentul prețului din zona de consolidare, investitorii și holderii au sperat ca prețul activului digital să tranzacționeze niveluri superioare, din jurul pragului de $40,000 – fie că rezultatul acestui avans avea să fie sau nu o altă corecție a prețului.

Scenariul bearish pare cel mai probabil, motiv pentru care cred că vom asista la o mișcare surprinzătoare – spune Crypto Ed NL într-un mesaj postat pe twitter

Abia după ce prețul câștigă din nou zona $40K – voi fii cu adevărat bullish

Anbessa, un alt trader și analist important al sferei crypto twitter, spunea că ofertarea de la $38,500 trebuie să fie înlocuită cu cerere, pentru a declara încheiat episodul corectiv al graficului BTCUSD.

După cum am raportat în ultimele analize tehnice, ratele de funding scăzute și negative, însoțite de o perspectivă din ce în ce mai pozitivă în piața de derivate – sunt elementele care ar putea contribui la un short squeeze, în cele din urmă.

În 25 Ianuarie, Rekt Capital a evidențiat o zonă pe care Bitcoin trebuie să o recupereze pentru a continua momentumul bullish, pe timeframe de o săptămână. Scenariul acesta se materializează dacă Bitcoin închide săptămâna curentă peste $39,600.

Situația seamănă cu cea din 2018

În orice caz, Crypto Ed NL nu a fost singurul care s-a gândit la o posibilă scădere.

Chiar dacă a avut suficientă lichiditate la $33,000, în timpul scăderii, Bitcoin nu a convins pe toată lumea că a stabilit o zonă de minim pe care nu o mai vizitează.

Discutând acest subiect, analistul TXMC Trades a concluzionat că BTCUSD încă trebuie să scadă de la prețul curent al pieței spot. Se pare că datele istorice susțin argumentul său.

Pare greșit faptul că Bitcoin nu face decât să scadă de la ATH până acum, fără nicio creștere care să relaxeze piața. În cele din urmă creșterea va fi negată de vânzători – comentează analistul

Situația seamănă mult cu cea din Aprilie 2018, când creșterea de la $6K a fost negată, iar prețul a colapsat în cele din urmă. Cred că asta se va întâmpla și acum

Folosindu-se de datele furnizate de Glassnode, TXMC a observat faptul că bounce-ul de la $33,000 a lichidat cele mai multe poziții de short în piața Bitcoin, de la ATH-ul de $69K, până în prezent.

Bitcoin: Lichidările din piața futures | Glassnode
Exit mobile version