Prețul Bitcoin îi deprimă pe traderi. HODLerii nu sunt deloc afectați

E o perioadă mai dificilă pentru holderii pe termen lung, având în vedere că aceștia nu întrevăd nici o zonă de top, dar nici de bottom, pe termen scurt - conform indicatorului Reserve Risk

Whyframeshot | Adobe Stock

Investitorii Bitcoin sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a păstra activele chiar și atunci când prețul suferă o scădere, însă noile date arată aproximativ câtă răbdare mai au.

Într-un mesaj postat pe twitter în 26 Ianuarie, firma de analiză on-chain Glassnode a subliniat faptul că holderii și comportamentul lor imită modul în care Bitcoin reacționează în cele mai puțin extreme părți ale unui ciclu.

Indicatorul Reserve Risk spune că prețul Bitcoin e în depresie

Referindu-se la indicatorul Reserve Risk, Glassnode a subliniat faptul că trendurile de cumpărare și vânzare nu sunt specifice unei zone de top sau bottom la nivel macro.

Valorile mici ale indicatorului Reserve Risk sunt caracteristice unei perioade de la mijlocul ciclurilor bullish sau bearish, când prețurile sunt în depresie, însă holderii domină activitatea on-chain (sau lipsa ei)

Reserve Risk se uită la numărul de zile în care holderii păstrează monedele, raportat la prețul curent al activului, rezultând astfel, printre altele, într-un indicator care reflectă modul de gândire al pieței într-un anumit moment.

Momentan, Reserve Risk are un trend descendent și flirtează cu zona de depresie.

Prețul Bitcoin îi deprimă pe traderi. HODLerii nu sunt deloc afectați
Bitcoin: Reserve Risk | Glassnode

Într-un articol explicativ acompaniat de acest indicator, Glassnode a precizat că în astfel de situații, prețul are nevoie de o perioadă de timp mai lungă pentru rezolvare, sugerând din nou faptul că un eveniment de blow off al prețului încă se află foarte departe.

Oscilatorul Reserve Risk poate fi observat cum fluctuează împreună cu trendurile bullish sau bearish, la nivel macro. Acesta stabilește vârfuri în timp ce prețul afișează un maxim de tip blow off, iar pe parcursul unui Bear Market – indicatorul stă într-o zonă subevaluată – povestește Glassnode

Minerii opresc trendul masiv de acumulare

Datele confirmă impresia generală că holderii pe termen lung sunt cu adevărat convinși că prețul nu ar avea cum să sufere o scădere și mai puternică.

În funcție de sursă, perioada de corecție a ținut pe întreg parcursul anului 2021, și după cum am mai raportat și în trecut, nu există semne care să dovedească că holderii au de gând să capituleze.

Între timp, datele furnizate de CryptoQuant arată că minerii, care în ultimele luni au acumulat masiv monedele pe care le-au generat, au început din Ianuarie să-și mențină rezervele într-o zonă mai constantă. Motivul principal ar putea fi faptul că prețul BTC se află la costul lor de producție.

Rezervele de Bitcoin deținute de mineri | CryptoQuant
Exit mobile version