Prețul Bitcoin a crescut cu peste 50% de când China a interzis minarea activelor digitale

Nicio știre de tip FUD nu poate menține prețul BTC într-o zonă lipsită de interes - iar China nu a făcut decât să le ofere taurilor o oportunitate mai bună de cumpărare

Wit | Adobe Stock

Au trecut mai bine de 150 de zile de când China a interzis exploatarea monedelor digitale – iar acțiunea prețului BTC nu a avut decât de beneficiat de pe urma acestei decizii.

În urmă cu 5 luni, China s-a amestecat într-un mod considerabil dar deloc surprinzător – în industria minieră. Ostilitatea guvernului chinez față de crypto-monede s-a dublat, cauzând o scădere considerabilă a prețurilor.

Holderii Bitcoin către China: mulțumim pentru ban

Ca în cazul fiecărei interdicții pe care China a impus-o în trecut, piața a suferit o corecție temporară care a coincis cu răspândirea celui mai mare sentiment de panică, în rândul investitorilor.

Pe măsură ce minierii și-au oprit operațiunile și s-au mutat în alte jurisdicții, rata de hash a rețelei Bitcoin a scăzut peste 50% – împreună cu dificultatea care s-a ajustat în lunile următoare.

De atunci, însă, o puternică renaștere a acestui factor a avut loc – iar acum rețeaua și securitatea sa practic au șters orice amprentă pe care China a lăsat-o asupra pieței. În schimb, acțiunea prețului BTC a avut un trend mult mai clar și mai bine definit.

China a interzis tranzacțiile cu Bitcoin și minarea crypto-monedelor în urmă cu mai bine de 150 de zile – a transmis analistul WIlly Woo într-un mesaj pe twitter

În ziua de azi, rețeaua este mai descentralizată ca niciodată, iar prețul a crescut cu peste 50%. Un activ deloc fragil

După cum am raportat într-una din fostele analize tehnice, măsurile pe care Beijing le-a aplicat împotriva sferei crypto – au condus, în mod ironic, la creșteri ale prețului – nu la deprecieri – iar 2021 nu a făcut excepție de la acest tipar.

Agregatoarele care măsoară rata de hash dovedesc cum absența Chinei din peisaj au îmbunătățit descentralizarea, dizolvând o verigă slabă, care a caracterizat sfera minieră timp de ani de zile.

Prețul Bitcoin a crescut cu peste 50% de când China a interzis minarea activelor digitale
Evoluția ratei de hash | cbeci.org

Woo a evidențiat potențialele avantaje din spatele interdicției impuse de China, cu mult înainte ca prețul BTCUSD să-și revină.

Între timp, Statele Unite este jurisdicția care a profitat cel mai mult de acești factori – și a acaparat o rată de hash majoritară a rețelei, devenind cel mai mare participant, atunci când vine vorba de puterea totală de calcul.

În urma ban-ului, minerii fac HOLD

Comportamentul actual al minerilor subliniază perspectiva pe termen lung a participanților la piață, de când China a părăsit scena.

Outflow-ul minerilor rămâne foarte scăzut, chiar dacă prețul a depășit zona de ATH. În același timp, rezervele minerilor se află într-o zonă de minim istoric.

Bitcoin: fluxul de monede al minerilor | CryptoQuant

Atât minerii cât și holderii refuză să-și vândă monedele, anticipând împreună o potențială creștere fabuloasă la $300,000, conform RSI-ului.

Exit mobile version