Prețul Bitcoin ar putea să scadă sub $30,000, minimul lunii Septembrie

Factorii la nivel macro, care se amestecă între ei, îi determină pe analiști să fie tot mai îngrijorați asupra direcției în care Bitcoin și monedele Altcoin se îndreaptă în 2022

Wit | Adobe Stock

Bitcoin a captat lichiditatea unei noi zone de minim în 7 Ianuarie, pe măsură ce începutul anului 2022 a continuat să livreze incertitudine în rândul traderilor.

Prețul Bitcoin ar putea să scadă sub $30,000, minimul lunii Septembrie
BTCUSD: Evoluția prețului în jurul nivelurilor de interes, 1D | Bitstamp

Bitcoin ar trebui să închidă peste $42,000

Datele colectate de tradingview și Bitstamp arată că paritatea BTCUSD a tranzacționat cele mai joase niveluri din luna Septembrie până în prezent, stabilind un minim local la $40,600.

Chiar dacă inițial a făcut un bounce de la $42,000, prețul și-a continuat descreșterea, depășind minimul lunii Decembrie, care a fost cauzat de cascada de lichidări a pozițiilor de long.

În rândul traderilor, discuția s-a concentrat pe dezvoltarea unui eveniment familial în prezent, iar țintele acestora au inclus chiar și un declin sub $30,000, zonă care marchează minimul lunii Septembrie. 

Ar putea să meargă chiar și mai jos în cazul unui wick cauzat de lichidări – a avertizat popularul trader Crypto Ed NL

La nivelurile curente, Bitcoin a amenințat că ar putea să dezamăgească din nou așteptările cumpărătorilor, după cum spune și Anbessa:

Chiar dacă aș tolera o scădere falsă până la $39,300, support-ul de la $42,4K este cel care trebuie să țină

BTCUSD: Grafic realizat de @Anbessa100 | Binance

La nivel macro, sorții s-au aliniat împotriva Bitcoin și a celorlalte active digitale, spun analiștii, din cauza evenimentelor din Kazahstan, care au cauzat o scădere de 18% în rândul ratei de hash a rețelei.

În urma unei decuplări uriașe a țării de la internet, care a avut loc săptămâna aceasta, se estimează că rata de hash a suferit un declin abrupt de 20 de EH/s de la ATH-ul precedent de 192 EH/s, eveniment care aduce aminte de interdicția Chinei și migrația minerilor.

Rezerva Federală… nu mai printează bani așa ușor

Alți analiști au rămas într-o poziție delicată față de piața crypto, datorită politicilor macroeconomice care au loc în Statele Unite.

Printre aceștia se numără și Arthur Hayes, fost CEO al exchange-ului de contracte derivate BitMEX: el a indicat spre planurile de majorare a dobânzilor, propuse de Rezerva Federală, care împreună cu reducerea programului de cumpărare al activelor, ar putea să reprezinte o amenințare pentru holderii de active care posedă risc.

Banii ușori, spune Hayes în ultima analiză postată pe blogul său, nu se vor mai găsi la fel de simplu pe piață.

Rezerva Federală: Supply-ul M2 de bani aflați în circulație | Bloomberg Terminal

Ținând cont de regulile pe care numerele foarte mari le impun, o simplă revenire la trendul precedent, adică programul de cumpărare al activelor – nu va cauza o accelerare a creșterii supply-ului de bani aflați în circulație. Astfel, în timp ce activele riscante ar putea să beneficieze, inclusiv crypto-monedele, cea mai bună situație este cea în care cumpărarea activelor crește din nou, ușor-ușor, către ultimul ATH

Și dacă se materializează această ipoteză, singurul mijloc prin care piața crypto ar putea să mai crească – este cel prin care federalii anunță public că deschid din nou robinetele, iar mai apoi banii fiat se varsă în crypto

Nu știm sigur când Rezerva Federală va majora dobânzile, însă reducerea programului de cumpărare al activelor a început deja.

Exit mobile version