Prețul Bitcoin se îndreaptă către $90,000. Ce trebuie să urmărim săptămâna aceasta?

Support-ul pe care piața l-a oferit la $60,000 îi liniștește pe investitorii care și-au făcut griji și aduce forțe proaspete analiștilor care spun că ascensiunea monedei nu ia sfârșit aici. Singura întrebare este: cât de curând continuă creșterea?

Ruslan Ivantsov | Adobe Stock

Bitcoin începe o nouă săptămână, determinat să păstreze $60,000 pe post de support, chiar dacă prețul a respins sever după stabilirea noului ATH.

După un dip clasic, pe care îl realizează de obicei duminica, cumpărătorii au obținut din nou controlul asupra pieței – și au reușit să păstreze prețul activului digital peste pragul psihologic de $60,000.

Chiar dacă nici maximele din Aprilie sau cele de săptămâna trecută nu au fost încă testate, investitorii sunt dornici să vadă încotro se poate îndrepta BTCUSD.

Așteptările acestora rămân foarte înalte: unii se așteaptă ca BTC să tranzacționeze $300,000, conform indicatorului RSI – și chiar ca prețul să-și continue Bull Market-ul și pe parcursul anului viitor.

În cele ce urmează vom analiza 5 dintre cei mai importanți factori fundamentali pentru acțiunea prețului, pe parcursul săptămânii în care tocmai am intrat.

Bitcoin: Taurii nu obosesc să cumpere dip-ul

Imaginea de ansamblu asupra întregii piețe oferă o perspectivă plăcută crypto-investitorilor, având în vedere că acțiunile americane n-au avut parte de volatilitate, aflându-se în continuare la prețul închiderii de vineri.

Inflația continuă să-și înfingă colții asupra prețurilor, și chiar Rezerva Federală este de părere că aceasta ar putea să rămână prea mare pentru o vreme. O altă știre din partea federalilor, care s-ar putea să-i neliniștească pe investitorii crypto, este taxa asupra profiturilor nerealizate.

Pe lângă prețul comodităților, aflat într-o continuă creștere, Bitcoin se descurcă cel mai bine, atunci când vine vorba de breakout-uri sau de protecție împotriva inflației. Mai mult decât atât, decuplarea de la piața bursieră americană – face ca BTCUSD să aibă o performanță mai bună decât majoritatea stock-urilor.

Având în vedere faptul că un al treilea Bitcoin futures ETF ar putea să fie aprobat la începutul acestei săptămâni, tot mai multă atenție se îndreaptă de la aur – și ETF-urile acestuia – către Bitcoin.

Prețul Bitcoin se îndreaptă către $90,000. Ce trebuie să urmărim săptămâna aceasta?
Bitcoin: interesul total față de pozițiile futures, de pe diverse exchange-uri | skew

Dacă interesul total față de contractele CME futures a crescut cu câteva poziții, plasându-l pe locul 1 la nivel global – ei bine, asta înseamnă că interesul investitorilor instituționali față de această piață este foarte mare – a transmis Charles Edwards, CEO al firmei de investiții Capriole

În trecut, Edwards a spus că ETF-urile bazate pe contracte futures oferă un avantaj pieței spot, deoarece cumpărătorii se îngrămădesc să cumpere dip-urile – oferind astfel un sentiment de liniște asupra potenței pe care piața futures o deține.

Bitcoin: volumul de cumpărare de pe exchange-uri | CryptoQuant

Privind volumele pieței futures, Ki Young Ju, CEO al firmei de analiză on-chain CryptoQuant, a concluzionat că fiecare testare a rezistenței de la $60,000 – este acompaniată de volume mari de cumpărare.

Urmărind Bull Market-ul din 2017

După cum s-a mai întâmplat și în trecut de multe ori, o sesiune duminicală lipsită de volatilitate s-a transformat într-un început bullish al săptămânii, ținând cont de faptul că prețul activului digital a stabilit un maxim la $63,000, până la data editării acestui articol.

Săptămâna trecută, prețul a suferit o corecție de 10% după ce a stabilit un nou ATH la $67,000 – iar maximul lunii Aprilie, de la $65,000 – nu a oferit deloc support-ul de care piața avea nevoie.

Chiar dacă unii analiști au devenit bearish și au început să prezică faptul că prețul va tranzacționa în jos, Bitcoin nu a dorit să facă acest lucru. Activul digital nu a abandonat noul interval în care fluctuează, motiv pentru care experții pieței sunt de părere că și la $50,000 – dacă ajunge acolo – acțiunea prețului tot va fi una solidă.

Închiderea săptămânală a eșuat în a depăși peretele de ordine de cumpărare din orderbook, care se afla imediat sub $60,000 – oferind investitorilor încrederea de care aveau nevoie.

Până acum, lucrurile arată foarte bine – a concluzionat Michaël van de Poppe

Bitcoin se îndreaptă către $90,000

Programarea pentru un astfel de target s-a prelungit pe parcursul lunii curente, iar pentru van de Poppe, acest lucru ar trebui să aibă loc abia în primul trimestru al anului viitor (Q1 2022) – predicție aflată în contrast cu estimarea lui Bobby Lee, pe un timeframe mult mai mic.

Se prezice că luna Octombrie va încheia peste $63,000, conform lui PlanB, care lasă suficient spațiu de dezvoltare pentru acțiunea prețului în ultimele două luni ale acestui an.

Pentru TechDev, un alt trader și analist popular al sferei crypto twitter, Bitcoin continuă să imite acțiunea prețului din 2017 cu o precizie izbitoare. Acest lucru sugerează faptul că prețul activului digital ar putea să tranzacționeze cel puțin șase cifre până la finalul anului – după cum a făcut și în Decembrie 2017, când a avut loc blow off top-ul ciclului respectiv.

Bitcoin: acțiunea prețului din 2021 suprapusă peste fractalul anului 2017 | TechDev

ETF-ul VanEck se pregătește pentru lansare

Încă o săptămână, încă un motiv în plus pentru a fi bullish față de Bitcoin, datorită investițiilor instituționale, care așteaptă listarea unui alt fond tranzacționat la bursă.

Săptămâna aceasta, este rândul fondului VanEck să fie listat – un nume cu rezonanță în sfera crypto, mulțumită anilor de experiență pe care firma instituțională îi are – și încercărilor multiple de a aplica pentru un Bitcoin ETF.

La fel ca celelalte fonduri listate pe parcursul săptămânii trecute, VanEck’s Bitcoin Strategy ETF (XBTF) va folosi contracte CME Bitcoin futures pentru a acoperi fondul, adăugând și mai multă competiție, înainte ca Securities and Exchange Commission să hotărească soarta fondurilor ETF, acoperite în monede BTC fizice.

XBTF va avea un comision de 0,65%, destinat mentenanței – și, în cazul în care este acceptat, va fi al treilea ETF acoperit în contracte Bitcoin futures, care se poate tranzacționa pe teritoriul statelor unite.

De asemenea, VanEck plănuiește să lanseze un ETF acoperit în monede fizice – însă Comisia SEC trebuie să-i ofere aprobarea necesară, până în 14 Noiembrie.

Observăm faptul că Bitcoin se pregătește să devină un activ tranzacționat precum aurul – a comentat Mike McGlone, strateg senior pentru Bloomberg, care și-a păstrat perspectiva bullish asupra pieței de active digitale

Analistul a făcut referire la transformarea incredibilă prin care a trecut aurul la începutul anilor 2000, când a primit aprobarea pentru primele ETF-uri americane. La vremea respectivă, SPDR Gold Trust (GLD), primul ETF al aurului, a avut parte de un volum de peste $1 miliard în primele zile de tranzacționare, din 2004.

Axă temporală pentru ETF-urile Bitcoin | Arcane Research

Fără vânzări considerabile pe exchange-urile majore

După cum am raportat într-una din fostele analize, exchange-urile și cantitatea de monede BTC pe care acestea o dețin – este unul dintre factorii principali pe care analiștii îi urmăresc pentru a preconiza acțiunea viitoare a prețului, având în vedere că acest supply este din ce în ce mai mic.

În timpul unui Bull Market, creșterea numărului de monede BTC de pe exchange-uri – tinde să semnifice faptul că masele plănuiesc să-și vândă monedele – și astfel se stabilește o zonă de maxim local.

Mai mult decât atât, cantitatea de monede BTC care se află pe exchange-uri – nu doar că se află într-un continuu trend descendent – dar acest trend s-a accelerat odată cu scăderea din luna Mai.

Conform ultimelor date, se pare că Binance a fost singurul exchange care a avut parte de un inflow mai mare de monede BTC, în timp ce celelalte au continuat să-și diminueze rezervele.

Creșterea la un nou All Time High pentru Bitcoin – a produs o creștere mică, dar bruscă, și pe graficul care reprezintă cantitatea totală de monede deținute pe exchange-uri – însă aceasta este neglijabilă, având în vedere cât de dominant este trendul descrescător.

Balanța monedelor BTC de pe exchange-uri | bybt.com

Este deja cunoscut faptul că holderii nu au nicio intenție să vândă monedele la o diferență atât de mică față de ultimul All Time High, la care se adaugă presupunerea că investitorii instituționali nu vor reduce expunerea la o perioadă atât de scurtă după ce au crescut-o.

Îndeosebi, exchange-urile de produse derivate, precum contractele futures, au avut parte de o activitate crescută pe parcursul săptămânii trecute.

Sentimentul beneficiază de o resetare binevenită

O schimbare are din nou loc în piața activelor digitale, însă spre deosebire de cum a fost la începutul lunii, investitorii sunt ușor îngrijorați.

Conform Indexului Fear& Greed, sentimentul nu se mai îndreaptă către fraza creșterea nu este sustenabilă, atunci când vine vorba de Bitcoin și monede Altcoin.

Având în vedere că indexul a atins lăcomia extremă pe parcursul săptămânii trecute, valoarea acestuia a scăzut odată cu prețul activului digital, ajungând astăzi să afișeze valoarea 72/100 – respectiv lăcomie.

Numărul respectiv a devenit un nivel de pivot pe parcursul ultimelor trei luni, susținând sentimentul că o resetare a pieței Bitcoin a avut loc odată cu testarea support-ului de la $60,000.

Având în vedere faptul că o zonă de top a ciclului vine însoțită cu valoarea 95/100 a Indexului Fear& Greed, implicațiile acestei presupuneri sugerează că prețul activului digital încă mai are suficient timp și spațiu să-și desfășoare creșterea.

Indexul Fear& Greed în ultimele 3 luni | Alternative.me
Exit mobile version