Prețul Bitcoin a crescut cu $3,000 după ședința FOMC. Ce a anunțat Rezerva Federală cu privire la dobânzi, în 2022?

Acțiunea prețului Bitcoin a avut parte de o creștere mult așteptată de participanții la piață, imediat după ce Rezerva Federală a confirmat, în cadrul ședinței FOMC, creșterea dobânzilor în 2022, alături de o reducere a programului de cumpărare al activelor

Rafael Henrique | Adobe Stock

Bitcoin s-a apreciat cu aproape $3,000 în 15 Decembrie, pe măsură ce piețele au reacționat la știrile emise de Rezerva Federală a Statelor Unite, care stipula că va crește dobânzile și va reduce programul de cumpărare al activelor – începând din 2022.

Prețul Bitcoin a crescut cu $3,000 după ședința FOMC. Ce a anunțat Rezerva Federală cu privire la dobânzi, în 2022?
BTCUSD, timeframe de o zi | Bitstamp

Cam la ce ne așteptam

Datele colectate de tradingview și Bitstamp arată cum paritatea BTCUSD a stabilit un maxim local la $49,500, cel mai înalt nivel tranzacționat din ultimele două zile, înainte ca prețul să piardă support-ul de la $50,000.

Momentum-ul mișcării a apărut pe piață imediat după ce federalii au sugerat că vor crește dobânda de bază la împrumuturi, de trei ori, pe parcursul anului următor, depășind astfel așteptările investitorilor. Banca Centrală a mai adăugat că va crește rata la care reduce programul de cumpărare al activelor.

Îngrijorările investitorilor, față de aplicarea acestor planuri – și efectul lor negativ asupra piețelor – s-au datorat faptului că scade lichiditatea din piață și disponibilitatea banilor ușori.

Din punct de vedere al investitorilor, trebuie să se concentreze acum pe câștiguri, margin și creștere – a transmis Jim Caron pentru CNBC

Este ca o relaxare pentru piețele de capital, care s-au așteptat la ceva mult mai agresiv. E cam la ce ne așteptam

Ținând cont de acestea, S&P 500 s-a apreciat și mai mult, ajungând din nou în zona de ATH, în timp ce monedele Altcoin s-au alăturat mișcării inițiate de Bitcoin și au realizat creșteri de ~5% pe parcursul ultimelor două sesiuni. La data editării acestui articol, BTCUSD consolidează la $48,600.

Analiștii populari ai sferei crypto twitter au rămas oarecum precauți: în timp ce Michael van de Poppe susține că BTC a realizat un bottom în 4 Decembrie, William Clemente s-a abținut să comenteze acțiunea la prețurile curente:

Intuiția îmi spune să cumpăr BTC, însă am să-mi respect planul și am să cumpăr abia după ce Bitcoin depășește $53K și confirmă revenirea – le-a transmis el urmăritorilor de pe twitter

Un breakout din intervalul curent de tranzacționare al lunii Decembrie ar putea să plaseze prețul activului digital la $53,700 – nivel care coincide cu capitalizarea de $1 trilion.

Ethereum, din nou peste $4,000

Monedele Altcoin cu capitalizare majoră au continuat să fie conduse de Solana, care a beneficiat de o creștere de 26,4% pe parcursul ultimelor trei zile.

Ethereum, cea mai mare monedă alternativă din punct de vedere al capitalizării, a recapturat pragul de $4,000 în timpul creșterii induse de Rezerva Federală.

ETHUSD, timeframe de o oră | FTX

Față de Bitcoin, paritatea ETHBTC s-a întors peste pragul 0,08, după ce a stabilit un minim local la 0,078.

Exit mobile version