Prețul Ethereum stabilește un nou maxim, peste $4,600, pe măsură ce BTCUSD tranzacționează $63K

ETHUSD a beneficiat de un raliu peste $4,600, perioadă în care a stabilit un nou maxim local, iar taurii BTC au determinat un breakout în sens ascendent, după mai bine de o săptămână de consolidare

Dennis | Adobe Stock

Volatilitatea bullish a pieței se află într-o continuă creștere iar momentumul a determinat mai multe monede Altcoin să aibă parte de un breakout către noi maxime, pe măsură ce traderii au căutat în permanență următorul proiect care avea un potențial ridicat de creștere.

Odată cu prețul Bitcoin, care a tranzacționat ieri un maxim de $64,300 pe FTX, Ethereum a procedat într-un mod asemănător, dar însoțit de performanța de a depăși ultimul maxim, plasând unul nou la $4,650. Mișcarea vine la doar câteva zile după ce rețeaua Ethereum a fost actualizată cu succes la versiunea Altair, care reprezintă primul upgrade al chain-ului Beacon. Această îmbunătățire aduce protocolul ETH 2.0 mai aproape de finalizarea și utilizarea lui în masă.

Prețul Ethereum stabilește un nou maxim, peste $4,600, pe măsură ce BTCUSD tranzacționează $63K
ETHUSD, timeframe de o zi | FTX

Datele colectate de tradingview și FTX arată că după stabilirea unui minim la $4,150 pe parcursul sesiunii de luni, prețul ETHUSD a crescut $500 în următoarele 44 de ore, perioadă în care cumpărătorii au deținut controlul total asupra pieței, până au stabilit un nou ATH.

Dacă activul digital își menține creșterea curentă, este pe cale să înregistreze opt trimestre pozitive din punct de vedere al evoluției prețului – după cum a evidențiat și Coinbase Institutional într-un mesaj postat pe twitter.

Ethereum: Istoria nu se repetă, însă cu siguranță rimează

După cum este evidențiat și în graficul postat de Matthew Hyland, în care se observă o comparație între prețul din 2017 și cel din 2021, Ethereum poate beneficia de o creștere care să-i lase cu gura căscată pe traderi, dacă imită acțiunea de acum 4 ani.

Ethereum: asemănare între 2017 și 2021 | @Parabolic_Matt

Peisajul afișat de ecosistemul crypto-monedelor s-a schimbat într-o oarecare măsură de la Bull Market-ul din 2017, mulțumită îndeosebi unui număr mare de investitori instituționali care au mult mai mulți bani de cheltuit – însă acesta este doar unul dintre aspectele fundamentale care merită urmărite, pe măsură ce piața se așteaptă ca 2021 să fie încheiat în forță.

Traiectoria ascendentă a ETH-ului se datorează și numărului ridicat de monede puse la stake în protocolul ETH 2.0, care a depășit pragul de 8 milioane pentru prima dată. Mulțumită acestui proces, tot mai multe monede ETH sunt retrase din circulație, lucru care conduce la o reducere a supply-ului și la o presiune pozitivă asupra prețului.

ETH 2.0: valoarea totală, pusă la stake | CryptoQuant

Bitcoin consolidează la $63,000

Acum că prețul BTC a depășit cu bine trendul descendent pe care l-a tranzacționat pe parcursul weekend-ului, este clar că taurii vor să captureze următoarea rezistență importantă: ATH-ul de la $67,000.

BTCUSD, timeframe de o oră | FTX

Mișcarea bullish a activului digital se datorează în cea mai mare măsură încrederii pe care participanții la piață o oferă datelor istorice, care arată că lunile Noiembrie și Decembrie au avut performanțe grozave de-a lungul timpului.

Capitalizarea totală a crypto-monedelor se află la $2,748 trilioane la data editării acestui articol, iar dominanța Bitcoin la 43,3%.

Exit mobile version