Scăderea Bitcoin ar putea să înceteze odată cu ședința Rezervei Federale. Activitate de cumpărare pe Bitfinex

Traderii platformei Bitfinex pariază pe faptul că prețul activului digital va avea o creștere după ședința FOMC a Rezervei Federale, unde organele de reglementare se adresează inflației și achiziției activelor

24K-Production | Adobe Stock

Probabil că și pe parcursul primei jumătăți a zilei de mâine au loc ultimele sesiuni bearish ale prețului Bitcoin, din moment ce traderii se înghesuie să cumpere dip-ul înainte de ședința Rezervei Federale, care are loc miercuri.

În 14 Decembrie, cererea pentru monede spot a crescut major pe exchange-ul Bitfinex, într-o situație ipotetică în care participanții la piață sunt de părere că parității BTCUSD îi este destinat să se aprecieze din nou.

Este vremea să vindem vestea și să cumpărăm știrea?

Rezerva Federală va furniza informații cruciale cu privire la viitorul programului de cumpărare al activelor – o formă de relaxare cantitativă (QE) – dar va încerca să tatoneze și inflația, care luna aceasta a ajuns la 6,8%, cel mai mare record din ultimii 40 de ani. Conform activității pe care piața o desfășoară în prezent, traderii pariază pe faptul că cele două piețe, atât crypto cât și cea tradițională, vor avea de câștigat în urma ședinței.

Datele colectate de order book-ul Bitfinex sugerează că participanții la piață țintesc oportunitatea de a cumpăra odată cu știrea.

După cum am raportat la începutul săptămânii, reducerea programului de cumpărare limitează disponibilitatea banilor ușori, iar accelerarea acestui proces ar putea să pună presiune pe activele care posedă risc, precum Bitcoin, până alte politici monetare mai relaxate intră în vigoare.

În orice caz, pe termen scurt, o creștere a prețului ar putea să mimeze evenimentele legate de inflație ale lunii trecute, producând astfel un impuls pentru piața BTC. Traderii platformei Bitfinex așteaptă cu ordine de cumpărare între $44,500 și $46,000. La data editării acestui articol, prețul unei monede BTC este $47K.

Cred că ședința FOMC are șanse mari să fie un eveniment de tipul “vinde vestea, cumpără știrea” – a adăugat analistul William Clemente

Pe lângă asta pune și supply-ul ilichid din zona respectivă + cererea mare de pe Bitfinex. Aștept $53K pentru a începe să cumpăr. Sunt ok cu a pierde o parte din mișcare și a plăti în plus pentru confirmare

Traderii de Bitcoin nu mai au răbdare

În orice altă parte, order book-urile exchange-urilor afișează o activitate de vânzare a balenelor aflată în creștere.

După cum a evidențiat și Material Scientist, creatorul resurselor de analiză on-chain Material Indicators, traderii cu volum mare au continuat să vândă încă din luna Octombrie.

Balenele nu au cumpărat niciun dip din luna Octombrie și n-au făcut decât să vândă în tot acest timp – a comentat Material Scientist

Scăderea Bitcoin ar putea să înceteze odată cu ședința Rezervei Federale. Activitate de cumpărare pe Bitfinex
BTCUSD: Activitatea balenelor | @Mtrl_Scientist

Cele câteva excepții au ajuns în titlurile mediei, iar balenele – care reprezintă cea mai mare parte a activității de tranzacționare de pe exchange-uri – au afișat un oarecare interes de cumpărare. Totuși, conform datelor, rezistența de la $60,000 crește în timp.

Încă trebuie să vedem cum unul dintre ultimele dip-uri ale BTC, de pe parcursul ultimei luni, este cumpărat cu convingere adevărată – a mai adăugat Material Indicators într-o postare separată

Exit mobile version