Scăderea Bitcoin se răsfrânge și în US Stock Market

Nuthawut | Adobe Stock

Mișcările pline de volatilitate pe care Bitcoin le-a afișat în ultimele săptămâni – creează volatilitate și în piața futures a acțiunilor americane – conform unui studiu realizat de DBS Group Holdings, o bancă de top din Singapore.

Studiul a concluzionat că principala monedă a sferei crypto – nu mai face parte dintr-o simplă clasă a activelor marginale.

Scăderea Bitcoin se răsfrânge și în US Stock Market
BTCUSD și SPY | Yahoo Finance

Taimur Baig, economist-șef al DBS și Chang Wei Liang, macro-strateg, au raportat faptul că indexul S&P 500 înregistrează fluctuații mari după ce Bitcoin crește sau scade cu 10% într-un interval de o oră.

Cei doi experți financiari au analizat 3 zile de tranzacționare, după cum urmează:

Zilele au fost folosite drept exemple mulțumită volatilității crescute pe care BTCUSD a realizat-o într-o perioadă scurtă de timp. Cei doi au comparat mișcările activului digital cu cele ale indicelui S&P 500. Studiul a arătat că Bitcoin și S&P 500 au o corelație crescută în zilele în care volatilitatea pleacă din piața crypto.

Având în vedere stresul și presiunea la care Bitcoin a fost supus recent, o decizie înțeleaptă pentru participanții la piața crypto – ar fi să urmărească și evoluțiile din sfera acțiunilor

BTCUSD, 4 ore | tradingview

Evoluția Bitcoin în urma scăderii la $30 K

BTC s-a apreciat astăzi cu 8% de la minimul zilei, ajungând să tranzacționeze $40,900 – și implicit cele două nivele orizontale de Support Daily, etichetate pe grafic.

Activele tradiționale n-au afișat deocamdată o volatilitate ieșită din comun și nici nu putem spune că există o relație permanentă între acțiuni și crypto-monede. Chiar și așa, Bitcoin a devenit o forță majoră pe piețele financiare, îndeosebi cu ocazia ultimei scăderi, care a întrerupt orice investiție majoră, din aproape orice domeniu.

Bitcoin nu mai este activul marginal care a fost odată, având în vedere corelațiile ridicate dintre cele două piețe – atunci când Bitcoin scade mult într-o perioadă scurtă de timp – a concluzionat echipa DBS

Într-un studiu publicat recent, JP Morgan au spus că încrucișarea impactului dintre cele două piețe a fost ușoară. Bancherii au comparat volatilitatea monedei cu cea afișată de GameStop la începutul acestui an.

Alți strategi rămân precauți: Ben Emons, director general al strategiei macro pentru Medley Global Advisors, New York – a spus că Bitcoin își consolidează relația față de piețele tradiționale prin volatilitate și lichiditate.

Potențialul de continuare al trendului descendent nu poate fi ignorat. Nu resping nici scenariul în care Bitcoin ajunge să fie tranzacționat sub $20,000 – a mai adăugat Ben

Exit mobile version