Shiba Inu crește 40% după mesajul postat de Elon Musk și listarea pe Coinbase

Cu toate acestea, copia după Dogecoin a avut la un moment dat o scădere de peste 80% de la maximul de $0,00005

Vladimir Kazakov | Adobe Stock

Shiba Inu a crescut în ultimele 24 de ore aproape 50%, pe măsură ce investitorii au apreciat listarea activului digital pe Coinbase, unul dintre cele mai mari exchange-uri din lume.

Rata de tranzacționare pentru SHIBUSD a crescut de la $0,0000066 până la $0,0000096, conform datelor colectate de FTX, stabilind astfel o apreciere de 46,2% pe parcursul sesiunii asiatice de astăzi. Aprecierea prețului a venit odată cu stabilirea unui trend ascendent general al pieței, care a început ieri, 16 Septembrie. Drept rezultat, crypto-moneda a beneficiat de cea mai mare creștere din ultimele 4 luni.

Profiturile pentru investitorii SHIB au început să apară după ce Elon Musk, CEO-ul Tesla, a postat pe twitter un mesaj însoțit de o fotografie cu câinele său Floki, de rasă Shiba Inu.

Anunțul, pe care l-a postat luni, a fost urmat de o creștere modestă de doar 3% a pieței SHIBUSD, continuând astfel influența miliardarului american asupra monedelor cu tematica câini, printre care Dogecoin, BabyDoge și Floki Inu.

Coinbase a listat Shiba Inu

Pe lângă cele de mai sus, creșterea SHIB a fost alimentată de încă un motiv în plus.

Cursul de schimb al parității SHIBUSD se afla deja în creștere atunci când exchange-ul american Coinbase Pro a anunțat listarea monedei pe platforma lor, la începutul lunii Septembrie. Mai apoi, pe parcursul sesiunii de joi, SHIB a continuat să crească atunci când Coinbase a anunțat că vor adăuga crypto-moneda și pe platforma lor.

Shiba Inu crește 40% după mesajul postat de Elon Musk și listarea pe Coinbase
SHIBUSDT, timeframe de o zi | FTX

De acum, clienții Coinbase pot tranzacționa, trimite, primii sau deține în custodie monede SHIB în majoritatea jurisdicțiilor în care Coinbase operează – au transmis oficialii pe blog

O revenire la normal a prețului?

Mai exact, Shiba Inu este o crypto-monedă creată pe blockchain-ul Ethereum, care își propune să imite Dogecoin, o altă crypto-monedă creată inițial în glumă. Shiba Inu s-a apreciat și a devenit o investiție populară în rândul traderilor – mulțumită în primul rând lui Elon Musk și glumelor lui față de sfera crypto. Drept rezultat, SHIB are în prezent o capitalizare totală de $3,4 miliarde și se află pe locul 47.

Prospectul bullish al Shiba Inu se bazează pe adopția crypto-monedei, nu pe utilitatea ei. Investitorii cumpără SHIB, anticipând faptul că alți investitori vor face același lucru și vor lărgi comunitatea – exact ca în cazul Dogecoin. Această strategia a determinat echipa de dezvoltatori din spatele Shiba Inu să se folosească de popularitatea crypto-monedei pentru a lansa un exchange descentralizat, numit ShibaSwap.

La mijlocul lunii August, ShibaSwap a ars monede SHIB în valoare de $25,000, pentru a crește cererea în rândul speculatorilor. Proiectul a fost lansat cu un supply de 1 cvadrilion de monede, însă a oferit în dar jumătate din această cantitate fondatorului Ethereum, Vitalik Buterin. Mai târziu, el a ars o parte din monede, trimițându-le pe o adresă moartă, după care a donat restul monedelor (în valoare de $6,7 miliarde la data respectivă) către cauze umanitare din India, pentru combaterea virusului respirator.

În urma acestei acțiuni, prețul SHIB s-a diminuat cu peste 80%, ajungând să tranzacționeze $0,000005. La maximul istoric, SHIBUSD a atins $0,00005.

Exit mobile version