Prețul Shiba Inu crește cu 40% în două zile. Kraken anunță listarea monedelor SHIB

Creșterea pe care instrumentul SHIBUSD a afișat-o de curând vine odată cu o revenire a pieței crypto la nivel general, inclusiv Bitcoin

Dennis | Adobe Stock

Shiba Inu, o crypto-monedă inspirată după Dogecoin, s-a dovedit a fi unul dintre activele cu cea mai bună performanță atât în piața tradițională, cât și cea crypto. Aceasta începe o nouă săptămână în cel mai bun mod posibil: printr-o creștere de 40%, realizată de luni până astăzi.

Prețul SHIB a tranzacționat marți un maxim de $0,00005435, după ce a realizat cu succes un bounce de la $0,0000356, nivelul de support la care cumpărătorii au intervenit și au protejat prețul. Creșterea monedei digitale a semnalat o schimbare a trendului, în special după vânzarea intensă care a avut loc săptămâna trecută, și care a fost indusă de varianta nouă a virusului respirator, numită Omicron.

Catalizatori bullish pentru prețul Shiba Inu

Motivul principal pentru care Shiba Inu s-a apreciat atât de mult este anunțul făcut de Kraken, un exchange stabilit în Statele Unite, care a transmis ieri, printr-un mesaj postat pe twitter, că vor implementa tranzacționarea monedei SHIB din 30 Noiembrie. În cele din urmă, Kraken a clarificat că nu va oferi contracte futures sau servicii de margin trading pentru piața SHIB.

În plus, la începutul săptămânii curente, Shiba Inu a beneficiat de indicii bullish din partea pieței, pe măsură ce întreaga suită de monede alternative și-a revenit, inclusiv Bitcoin sau Ethereum.

Prețul Shiba Inu crește cu 40% în două zile. Kraken anunță listarea monedelor SHIB
Shiba Inu: Zonă de support | tradingview

Între timp, Ethereum, care are o corelație mult mai pozitivă față de Bitcoin, a crescut de la $3,900 până la $4,600 în aceeași perioadă de timp.

Catalizatorii pieței au crescut și interesul căutărilor pentru termenii Shiba Inu, conform datelor pe care Google Trends le afișează. De asemenea, termenul SHIB a fost la mare căutare în aceeași perioadă de timp, evidențiind astfel o revenire a interesului în piața retail față de crypto-monedă.

Interesul căutărilor pentru Shiba Inu | Google Trends

Analiza tehnică a graficului SHIB

Ultima creștere a monedei SHIB a activat și o formațiune de bull flag, care proiectează un target pentru preț la $0,0001.

Shiba Inu: Bullflag | tradingview

Mai exact, Shiba Inu a depășit în sens ascendent linia de trend superioară a steagului, fiind acompaniat de o creștere în volumul de tranzacționare intraday. De obicei, această desfășurare a evenimentelor îi face pe traderi să țintească un nivel care are proiecția egală cu înălțimea ultimului episod de creștere.

Simultan, SHIB a confirmat și ieșirea dintr-o formațiune de tip Falling Wedge, un indicator bullish pentru reversal, după cum este afișat în graficul de mai jos.

Shiba Inu: Falling Wedge | tradingview

Ținta corespunzătoare marcării profitului pentru acest tip de pattern poate fi găsit folosindu-ne de distanța maximă dintre cele două linii de trend care alcătuiesc Wedge-ul, respectiv $0,000075

Exit mobile version