Solana stabilește un nou All Time High. Proiectul DeFi strânge $70 milioane

Aleksandra Sova | Adobe Stock

Activul nativ al blockchainului Solana – SOL – a beneficiat astăzi, 16 August, de stabilirea unui nou maxim istoric, depășind fostul nivel de ATH, realizat în luna Mai.

Cursul de schimb al monedei Solana a crescut astăzi cu 31,8%, atingând un punct maxim de $69, conform citației FTX. Fundamental vorbind, această creștere se datorează dezvoltărilor care au avut loc în infrastructura ecosistemului Solana, în ultimele săptămâni. Dintre acestea face parte și strângerea unei sume de $70 milioane, bani meniți să susțină exchangeul descentralizat pe care vor să-l înființeze: Mango Markets.

Ecosistemul Solana face progrese

Mango oferă o platformă pentru piețele de tip spot – dar și pentru împrumuturi sau contracte futures. Exchangeul redistribuie lichiditatea din piscinele native și din Serum, un alt proiect construit pe Solana, care este acoperit de Sam Bankman-Fried, CEOul miliardar al FTX.

Modelul de lucru este foarte similar cu cel al altor exchangeuri descentralizate, construite pe Ethereum, precum Uniswap sau SushiSwap.

Din aceeași serie de știri pozitive – face parte și lansarea proiectului Wormhole, un protocol pentru comunicații între Solana și celelalte rețele descentralizate de top, Ethereum și Binance Smart Chain. Lansarea NFTurilor Degenerate Ape Project – care a avut loc zilele trecute pe blockchainul Solana și s-a vândut în 8 minute – a lansat pe piață 10,000 de avatare cu gorile în diferite ipostaze, lucrări de artă după care comunitatea crypto twitter își pierde mințile.

Doar în prima zi s-au tranzacționat peste 200,000 de monede SOL, în mai puțin de 24 de ore – a transmis Pentoshi, un analist de pe crypto twitter, referindu-se la Solanart, piața NFT construită pe blockchainul Solana

Influența pieței crypto

Atât Bitcoin cât și Ethereum s-au oprit pe parcursul weekendului din creșterile majore pe care le afișează de mai bine de o săptămână. Investitorii se tem ca prețurile să nu fie supracumpărate și să cauzeze o altă corecție, datorită RSIului care stă peste valoarea de 70 (adică se află în overbought).

Între timp, monedele Altcoin au profitat de încetinirea creșterii pentru Bitcoin și Ethereum – și s-au apreciat considerabil în ultimele două zile, Solana fiind un performer de top.

Solana stabilește un nou All Time High. Proiectul DeFi strânge $70 milioane
SOLUSD, timeframe de o zi | tradingview

Pentru a susține aceste spuse, putem observa graficul de mai jos, care dovedește o creștere de 91,7% pentru SOLUSD, pe parcursul ultimelor 8 zile. Unealta de măsurare a creșterii a fost poziționată de la minimul de $36,4 (stabilit în 9 August) – până la maximul de astăzi – peste $69.

Până la momentul redactării acestei analize, SOLUSD a stabilit un maxim de 92 pentru valoarea RSI intraday. Este posibil ca taurii să marcheze în curând profit – dar având în vedere că se află într-o nouă zonă de ATH, neexploatată până acum – nu putem ști unde se oprește creșterea.

Exit mobile version