Solana imită Ethereum? De ce $500 pentru SOL nu e un preț mare?

Solana a depășit recent pragul de $200 per monedă, urcând în clasamentul crypto-monedelor pe locul 6. Deși piața crypto a suferit o corecție, SOL rămâne cel mai bun performer

Vladimir Kazakov | Adobe Stock

Prețul Solana, care zbura mult deasupra celorlalte monede, a refuzat să aterizeze chiar și atunci când majoritatea crypto-monedelor au suferit o corecție majoră în urmă cu două zile. Două sesiuni mai târziu, prețul SOLUSD tranzacționează un alt All Time High.

La fel ca majoritatea monedelor, SOLUSD a avut o oarecare corecție, însă investitorii s-au arătat atât de interesați de reducerea prețului, încât Solana a beneficiat de o creștere de 73% în mai puțin de 48 de ore, stabilind un maxim la $216 pe FTX.

Abilitatea parității de a gestiona presiunea de vânzare impusă de urși – le-a stârnit cumpărătorilor cu atât mai mult interesul, dat fiind faptul că Solana strălucea deja în ochii investitorilor ca o alternativă viabilă pentru Ethereum, protocolul care deocamdată ocupă funcția de lider al sectoarelor DeFi și NFT.

Solana imită Ethereum? De ce $500 pentru SOL nu e un preț mare?
SOLUSD, timeframe de o zi | FTX

Performanța crescută pe care SOL a afișat-o recent în piață este mai mult sau mai puțin o continuare a creșterii din ultimele săptămâni – a declarat Petr Kozyakov, CEO al Mercuryo, serviciul de plăți

Având în vedere că sunt cel puțin două proiecte care se lansează în fiecare zi pe blockchain-ul Solana, nu ne putem mira că există un asemenea interes pentru monedele SOL. Ca rezultat, prețul s-a apreciat cu peste 70%, în ciuda faptului că a existat o corecție majoră pe piață

Pentru context: Solana a găzduit în 15 August lansarea proiectului NFT Degenerate Ape Academy, care include 10,000 de maimuțe sub formă de avatare. Acestea s-au vândut în mai puțin de 8 minute pentru 96,000 de monede SOL – adică aproximativ $6 milioane.

Degenerate Apes | degenape.academy

Ulterior, Solana și-a continuat implicarea în spațiul NFT, prin lansarea unui marketplace pe FTX, la începutul săptămânii curente. Exchange-ul condus de Sam Bankman-Fried a spus că noua piață le va permite creatorilor și proprietarilor de NFT-uri să creeze și să vândă artă digitală, folosind atât blockchain-ul Solana, cât și Ethereum.

Solana învinge toți rivalii cu care concurează

Pe parcursul zilei de marți, 7 Septembrie, piața crypto a pierdut peste $200 miliarde din valoarea totală, din cauza unei corecții subite la care investitorii nu s-au așteptat. Activul digital principal al sferei crypto, Bitcoin, a scăzut de la $53,000 la $43,000 în mai puțin de două ore. Analiștii tehnici de top au spus că piața futures a fost de vină pentru acea scădere.

Crypto-monedele alternative, sau Altcoins, după cum sunt cunoscute în mod popular, au scăzut în tandem: Ethereum a suferit o corecție de de peste 24%, iar Cardano, un alt competitor care dorește să lanseze Smart Contracts – aproximativ 30%.

ETHUSD și ADAUSD, timeframe-uri de o oră | FTX

În orice caz, Solana a făcut excepție la finalul zilei: deși SOLUSD a scăzut odată cu toată piața la început, prețul crypto-monedei a reușit să închidă sesiunea de tranzacționare cu 5,6% mai sus decât prețul de deschidere – după care a continuat cu alte două zile închise pe plus.

După ce a stabilit în 20 Iulie un bottom la $22, SOLUSD s-a apreciat în 50 de zile cu aproximativ 850% – una din cele mai impresionante performanțe care pot fi regăsite în piața crypto. De asemenea, valoarea totală a proiectelor DeFi care au fost blocate în ecosistemul Solana – trece de $8 miliarde, conform datelor furnizate de SolanaProject.com.

Valoarea proiectelor DeFi din ecosistemul Solana | solanaproject.com

Greg Waisman, COO al Mercuryo, a declarat că se așteaptă ca SOLUSD să tranzacționeze $500 până la sfârșitul anului: 

Creșterea Solana se pare că o imită pe cea a Ethereum și Binance Coin, iar ținta de $500 s-ar putea dovedi conservativă în cele din urmă

Exit mobile version