Solana are cea mai bună performanță! Creștere de 60% săptămâna aceasta

Prețul SOL a beneficiat de creștere îndeosebi în urma anunțului IGNITION - un hackathon global menit să aducă noi platforme pe blockchain-ul Solana

Creativa Images | Adobe Stock

Solana a stabilit ieri un record absolut din punct de vedere al prețului, mulțumită investitorilor care continuă să parieze pe succesul monedei în sectoarele DeFi și NFT.

Paritatea SOLUSD a stabilit până la data postării acestui articol – un maxim la $150 pe FTX, realizând astfel o creștere de 38% doar în primele 4 zile ale lunii Septembrie. Această creștere impresionantă a stabilit un alt record, în cazul în care facem zoom out suficient de mult: în 2021 – Solana se bucură de o creștere totală de 7,500% – de departe cea mai bună performanță pentru o crypto-monedă din Top 10. Capitalizarea de $42,7 miliarde a făcut-o să depășească Dogecoin în clasament, ocupând poziția a 7-a.

Solana are cea mai bună performanță! Creștere de 60% săptămâna aceasta
SOLUSD, timeframe de o zi | FTX

În mod cert, această creștere fără precedent le aduce investitorilor și un mic semnal de alarmă, chiar dacă graficul este în plină forță: supra evaluarea. Entuziasmul cumpărătorilor se reflectă și în indicatori deosebit de importanți, precum Relative Strength Index (sau RSI) – care se află într-un teritoriu periculos de supra cumpărare (overbought – în original). Deasupra benzii cu valoarea 70, care este cunoscută pentru semnalul de overbought pe care îl oferă – SOLUSD ar putea avea o corecție pe parcursul zilelor următoare – făcând pozițiile de cumpărare deschise în zona curentă destul de riscante.

Analiștii tehnici sunt de părere că este greu să strigi un vârf pe Solana. The Crypto Dog, o personalitate cunoscută a comunității crypto twitter – spune că Solana trebuie lăsat să-și epuizeze forța de cumpărare și doar să fie observat încotro se îndreaptă prețul. 

Yuriy Mazur, analistul principal al datelor pentru platforma CEX.IO, anticipează că rata de schimb SOLUSD se va stabiliza peste $150 în următoarele sesiuni de tranzacționare. Însă și dumnealui a evidențiat că paritatea a intrat într-o etapă de price discovery – și că performanța viitoare a activului depinde de cât de bine performează Solana în sectoarele DeFi și NFT.

Prețul Solana se află într-un trend ascendent, pe măsură ce blockchain-ul monedei își dovedește potențialul de a servi drept mijlocitor pentru toate nevoile din sfera Finanțelor Descentralizate și zona jetoanelor non-fungibile – a transmis Mazur

Creșterea prețului Solana până la $150 este alimentată de cererea foarte mare a sectorului NFT și de lansarea acestor proiecte pe blockchain-ul lor

Pe majoritatea platformelor DeFi și NFT, utilizatorii plătesc pentru costul tranzacției, necesar pentru a procesa și valida tranzacțiile pe blockchain. Acest cost al tranzacției diferă de la un protocol la altul. Ethereum găzduiește majoritatea proiectelor NFT și DeFi prin contractele inteligente, susținute de ETH, moneda nativă a rețelei. Totuși – aceasta este totodată și cauza pentru care rețeaua este atât de congestionată și costisitoare.

Mazur a adăugat faptul că Solana este un potențial rival pe termen lung pentru Ethereum, în special datorită faptului că are o scalabilitate ridicată și costuri foarte reduse. El a citat și proiectul Audius, o platformă de streaming pentru muzică, pe blockchain, care a integrat Solana pentru a susține proiectele NFT pe care dorește să le lanseze.

Solana încă dovedește faptul că este un proiect rezilient și o alternativă mai bună decât Ethereum – a mai explicat analistul

Încă mai are o cale lungă de parcurs pentru a deveni o infrastructură majoră pentru proiectele DeFi și NFT […] În orice caz, pentru ca creșterea să fie susținută trebuie să anunțe upgradări și facilități pentru a înfrânge competiția altor blockchain-uri, precum Cardano și Ethereum

Ce este hackathon-ul Solana?

Impulsurile bullish pentru Solana au apărut în urma lansării hackathon-ului global, numit Ignition, pe care echipa din spatele proiectului l-a anunțat marți, 31 August. Acesta se va desfășura până în 8 Octombrie și are scopul de a aduna dezvoltatori talentați pe blockchain-ul Solana, pentru a încuraja creșterea și inovația.

Citiți și: Ce sunt CryptoPunks? NFT-urile Ethereum care au făcut senzație

Evenimentul Ignition pune la bătaie $5 milioane sub formă de premii și finanțări, inclusiv din partea unor sponsori renumiți, precum Microsoft, Jump Capital și Standard Chartered. Mango Markets, exchange-ul descentralizat principal care rulează pe blockchain-ul Solana – și câștigătorul unui hackathon recent – vor adăuga $30,000 în pool-ul de premii.

Captură cu evenimentul Ignition | Solana.com

Speculatorii au interpretat în mod greșit că Ignition este un eveniment de ardere al monedelor, din cauza numelui – însă din acest motiv SOL a reușit să spargă cu forță pragul de $100 la începutul săptămânii.

Exit mobile version