Solana: prețul se apropie de $200 după ce FTX a introdus o piață NFT

Ultima frenezie a taurilor Solana aduce prețului o creștere totală de aproape 500% pe parcursul acestui trimestru

Vladimir Kazakov | Adobe Stock

Cumpărătorii Solana au ignorat total semnalele de supra-cumpărare pe care graficul le-a afișat săptămâna trecută, în timp ce prețul activului digital se apropie de un alt nivel important.

Cursul de schimb al SOLUSD a atins până la data postării acestui articol – un maxim de $195 pe FTX, mulțumită investitorilor care tratează activul digital ca pe un competitor pe termen lung față de Ethereum, platforma lider la capitolul Smart Contracts.

Și mai multe motive de a fi bullish pe prețul Solana au fost oferite ieri, 6 Septembrie, după ce Sam Bankman-Fried, CEO-ul exchange-ului FTX – a anunțat integrarea blockchain-ului Solana în piața NFT a platformei.

Ieri, Sam Bankman-Fried a subliniat faptul că piața pe care a integrat-o pe FTX le va permite creatorilor și proprietarilor de NFT-uri să tranzacționeze artă digitală – atât pe blockchain-ul Solana cât și pe Ethereum. De asemenea, platforma face disponibilă și tranzacționarea de pe OpenSea, una dintre piețele competitoare.

Piața NFT este disponibilă începând din 6 Septembrie pe FTX.us, platforma FTX disponibilă cetățenilor din Statele Unite – care le permite atât americanilor cât și cetățenilor din celelalte jurisdicții să creeze NFT-uri și să le tranzacționeze prin intermediul FTX.

Boom-ul NFT din spatele Solana

NFT-urile există pe blockchain, o tehnologie vizibilă publicului, care permite oricui să vadă cine și ce active digitale deține. Așadar, acțiunile precum mintarea unui NFT sau procesarea unei tranzacții digitale – implică desigur o taxă.

Majoritatea tranzacțiilor care implică NFT-uri au loc pe blockchain-ul Ethereum, chiar dacă rețeaua suferă de congestionare și de taxe mult prea mari. Datele colectate de EtherScan – arată faptul că costul de gas pentru tranzacțiile Ethereum – au atins săptămâna trecută cel mai mare nivel din luna Mai.

Pe măsură ce activitatea NFT-urilor direcționează atenția ecosistemului, prețurile la gas au ajuns la nivele pe care investitorii de retail nu le mai pot accepta – a declarat Luke Posey, researcher pentru Glassnode, firma de analiză on-chain

Solana: prețul se apropie de $200 după ce FTX a introdus o piață NFT
Prețul gas-ului Ethereum pe parcursul anului 2021 | YCharts

Protocolul blockchain de bază al ecosistemului Solana își propune să rezolve toate problemele pe care utilizatorii le întâmpină în cazul în care operează cu Ethereum. Pe lângă asta, costurile foarte reduse ale tranzacțiilor pe Solana au transformat blockchain-ul într-un jucător cheie al industriei NFT, la care se adaugă lansarea unor proiecte solide precum Solanart, DigitalEyes și Audius, platforma de streaming pe blockchain a muzicii.

Nume importante ale industriei crypto au recunoscut potențialul pe care Solana îl are față de Ethereum. În luna Iunie, Sam Bankman-Fried a investit prin intermediul Alameda Research aproximativ $315 milioane în Solana, alături de Andreessen Horowitz, Polychain Capital și CoinShares.

Solana – către $500?

Greg Waisman, co-fondator și COO al procesatorului de plăți Mercuryo, prevede faptul că Solana se poate bucura de o creștere exponențială, bazată pe adopția tot mai mare a blockchain-ului în ecosistemele DeFi și NFT.

Dumnealui este de părere că boom-ul pe care Solana l-a avut este similar cu cele afișate de Ethereum și Binance Smart Chain, adăugând faptul că paritatea SOLUSD ar putea să tranzacționeze valoare de $500 până la finalul anului 2021. El a adăugat:

Solana are potențialul de a tranzacționa $500, iar creșterea pe care a afișat-o în ultimele săptămâni – dovedește capacitatea pe care moneda o are de a atinge acest prag până la sfârșitul anului curent

SOLUSD, timeframe de o zi | FTX

Pe de altă parte, analiștii JPMorgan Chase și-au avertizat clienții cu privire la riscurile la care se expun dacă alocă capital monedelor Altcoin sau sectorului NFT, spunând că ultima creștere este foarte probabil să fie doar o manie a investitorilor de retail, nu un trend ascendent structural și susținut.

Pe parcursul sesiunii de astăzi, SOLUSD a stabilit un maxim la $195, aducând astfel investitorilor un profit de 750% pe parcursul ultimelor 50 de zile – de departe cea mai bună performanță realizată de o crypto-monedă din Top 10.

Exit mobile version