Taxele Bitcoin și Ethereum au scăzut 90% de la All Time High

CLement | Adobe Stock

Taxele sunt plătite minerilor care procesează tranzacții pe un blockchain de tipul Proof-of-Work. Valoarea taxei depinde de mărimea tranzacției, care este măsurată în octeți. Cererea și oferta din spațiul crypto determină cât de mare este o taxă, deoarece blockchainurile au o capacitate limitată.

Taxele Bitcoin și Ethereum au scăzut 90% de la All Time High
Taxa medie pentru o tranzacție Bitcoin | The Block

Taxa medie pentru o tranzacție Bitcoin a atins maximul de $62,7 în 24 Aprilie – sumă care a depășit chiar și maximul istoric din Decembrie 2017: $55. Duminică, 6 mai, taxele medii pentru o tranzacție Bitcoin – au ajuns la $4,5, marcând o reducere de peste 90%.

Taxa medie pentru o tranzacție Ethereum | The Block

Un tipar asemănător a putut fi observat și pentru Ethereum, unde taxa medie pentru o tranzacție ajungea în 12 Mai până la $70. Aceasta a marcat desigur un ATH pentru costul unei tranzacții și a fost alimentat de activitatea dexurilor, precum Uniswap și de sfera NFT, care a fost populară în perioada respectivă. În aceeași zi de Duminică, 6 Mai, taxele pentru ETH au ajuns sub $3,5 – o cifră nemaiîntâlnită din Ianuarie 2021, marcând o altă reducere de peste 90%.

Bitcoin, Ethereum Avg. Transaction Fee historical chart | bitinfocharts.com

Conform cercetărilor făcute de Greg Thomson, reporter Cointelegraph, numărul tranzacțiilor este în declin atât pentru Bitcoin cât și pentru Ethereum. De la începutul anului, până în luna Iunie, numărul tranzacțiilor BTC a scăzut de la 400,000 la 175,000. În aceeași jumătate de an, numărul tranzacțiilor ETH a scăzut de la 1,6 milioane la 1 milion.

Exit mobile version