Terra Classic – creștere impresionantă de peste 400% în ultimele 30 de zile

De la prăbușirea ecosistemului Terra, LUNC a crescut cu peste 37.000%

Terra Luna Classic - creștere impresionantă de peste 400% în ultimele 30 de zile

Terra Classic (LUNC) a depășit toate criptomonedele de top în ultimele 30 de zile, câștigând aproape 100% doar în ultimele șapte zile.

Investitorii continuă să-și exprime interesul pentru Terra Classic (LUNC), lanțul original al ecosistemului Terra (LUNA), acum prăbușit, injectând mai mult capital în platformă. Interesul pentru token este în creștere, în ciuda bear market-ului și a lipsei de utilitate puternică a LUNC.

Tokenul a crescut cu peste 430% în ultimele 30 de zile, ajungând la 0,00052623 de dolari în 9 septembrie. În timp ce Bitcoin (BTC) a scăzut cu 11%, iar Ether (ETH) a câștigat doar 0,2% în aceeași perioadă.

LUNC: Evoluția prețului în ultimele 30 de zile
LUNC: Evoluția prețului în ultimele 30 de zile

În prezent, capitalizarea de piață a LUNC este de 3,26 de miliarde de dolari, în creștere cu 2,63 de miliarde de dolari față de capitalizarea de piață de 625 de milioane de dolari înregistrată în 10 august, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

LUNC: Capitalizarea de piață

Terra Classic este acum a 26-a criptomonedă după capitalizarea de piață, iar oferta totală în circulație este de 6,1 trilioane de tokenuri LUNC, potrivit datelor de la CoinMarketCap.

Așadar, care sunt declanșatorii acestui raliu al LUNC?

Staking-ul monedelor Terra Classic

Raliul surprinzător de puternic pentru LUNC vine după ce dezvoltatorii Terra Classic, pe 27 august, au activat stakingul pentru token, aproximativ 8,5% din tokenurile circulante fiind acum puse la staking, potrivit site-ului Lunc Burner. Rata de staking a crescut semnificativ de la doar 2,6% din aprovizionare la lansare.

În prezent, randamentul care poate fi câștigat pentru staking-ul tokenurilor LUNC este de 37,8%, ceea ce o face una dintre cele mai profitabile monede pentru staking, potrivit datelor de la StakingRewards.com.

Arderea tokenurilor LUNC

Odată cu actualizarea v22 a rețelei, a fost implementat și un mecanism de ardere a tokenurilor, care a ajutat la creșterea prețurilor LUNC.

Peste 3,7 miliarde de tokenuri Terra Classic au fost scoase din circulație. Această acțiune va ajuta la reducerea cantității aflate în circulație, potrivit datelor de la Lunc Burner.

În același timp, LUNC continuă să primească sprijin de la diferite entități, cum ar fi exchange-urile de criptomonede, care continuă să listeze tokenul. Suportul a crescut ca urmare a dezvoltării continue a rețelei LUNC.

Binance, principalul schimb de criptomonede, a anunțat pe 26 august că va sprijini actualizarea v22 a rețelei prin suspendarea depozitelor și retragerilor până la finalizarea actualizării.

Unii susțin că, acum că sunt implementate mecanismele de staking și de ardere a tokenurilor, cererea ar putea fi mai puternică.

Modificarea taxelor

În plus la arderea tokenurilor, Edward Kim, membru al comunității Terra Classic, a propus o taxă pe tranzacții de 1,2% pentru tranzacțiile LUNC în lanț la începutul lunii septembrie. Procedurile făcute din această taxă ar ajunge în cele din urmă la o adresă moartă, scoțând astfel definitiv din circulație o parte din aprovizionarea LUNC.

Cu toate acestea, anumiți indicatori tehnici sugerează că creșterea prețurilor LUNC riscă o corecție pe termen scurt. Printre acestea se numără Indicele său zilnic de putere relativă (RSI), care a trecut peste 90 pe 8 septembrie, un nivel extrem de supra-cumpărat, însoțit de obicei de o corecție de preț.

LUNC: RSI | TradingView
Exit mobile version