Tether și-ar putea pierde în curând titlul de cea mai populară monedă stabilă

USDC ar putea depăși Tether după capitalizarea de piață în câteva luni, dacă nu săptămâni

Tether și-ar putea pierde în curând titlul de cea mai populară monedă stabilă

Capitalizarea de piață a USDC a crescut cu 8,27% din luna mai, atingând cel mai mare nivel de 55,9 miliarde de dolari pe 2 iulie. În schimb, Tether (USDT) a suferit o scădere de peste 19% a capitalizării sale de piață, ajungând în prezent la aproximativ 65,9 miliarde de dolari.

USDT: Capitalizare de piață | CoinMarketCap
USDT: Capitalizarea de piață | CoinMarketCap

În ritmul actual – și cu 10 miliarde de dolari care separă acum cele două monede stabile – USDC poate depăși Tether după capitalizarea de piață în câteva luni, dacă nu săptămâni.

USDC: Capitalizare de piață | CoinMarketCap

În plus, USDC a depășit deja Tether în ceea ce privește „volumul real” pe blockchainul Ethereum.

USDC are un volum zilnic real de tranzacționare de 1,5 miliarde de dolari în rețeaua Ethereum, iar volumul real de tranzacționare al USDT este de 844 de milioane de dolari.

De la prăbușirea „monedei stabile algoritmice” de 40 de miliarde de dolari a ecosistemului Terra, în mai, investitorii în criptomonede au devenit precauți, temându-se că același lucru s-ar putea întâmpla cu USDT. Acest lucru se datorează în mare parte speculațiilor că tokenul USDT al lui Tether nu este susținut 100% de numerar și alte active tradiționale, așa cum susține.

În timpul prăbușirii TerraUSD din mai, Tether și-a pierdut pentru scurt timp paritatea. Moneda stabilă s-a tranzacționat la 0,95 dolari pe 12 mai, reflectând preocupările investitorilor cu privire la valoarea activelor sale și dacă acestea vor fi ușor convertibile în numerar într-o panică pe piață. De atunci și-a revenit și acum se tranzacționează aproape de 1 dolar.

Drept urmare, vânzătorii short și-au sporit pariurile cu privire la posibilitatea ca Tether să scadă în curând sub valoarea sa de 1 dolar, Wall Street Journal raportând că aceste poziții bearish ar putea valora „sute de milioane” de dolari.

Tether are o istorie de creșteri și scăderi sub valoarea de 1 dolar în timpul volatilității extreme a pieței, deși acest lucru a fost mai pronunțat la început.

USDT: Evoluția prețului | CoinMarketCap

De exemplu, în octombrie 2018, valoarea tokenului a scăzut la doar 0,85 de dolari (pe Kraken) din cauza zvonurilor că una dintre companiile sale surori, exchange-ul Bitfinex, era în insolvență.

În schimb, USDC a scăzut sub valoarea obișnuită de 0,99 – 1 dolar de doar de două ori de când a fost lansată în 2018. Moneda stabilă a scăzut la 0,97 dolari în timpul „prăbușirii COVID-19” din martie 2020, apoi a revenit la 1 dolar și a scăzut din nou la 0,98 dolari în aceeași lună.

USDC: Evoluția prețului | CoinMarketCap

Investitorii cripto și-au întărit încrederea în USDC, în mare parte pentru că Circle este o afacere de servicii monetare înregistrată la FinCEN și autoritățile de reglementare din alte 46 de state din SUA. Prin urmare, compania își raportează rezervele autorităților în conformitate cu legea remitențelor.

Paolo Ardoino, directorul tehnic la Tether, a promis în iunie că rezervele lor vor fi verificate complet de una dintre primele 12 firme de contabilitate. Deocamdată, firma de contabilitate MHA oferă atestări trimestriale ale rezervelor Tether.

Până atunci, se așteaptă ca USDC să reducă decalajul față de USDT ca răspuns la un potențial eveniment de depășire, mai ales că cererea de monede stabile rămâne ridicată în timpul crizei economice globale.

Exit mobile version