Tether începe să dea semne de îngrijorare. Va copia USDT căderea UST?

Odată cu prăbușirea UST, încrederea investitorilor în monedele stabile poate fi pusă la îndoială

Tether începe să dea semne îngrijorătoare. Va copia USDT căderea UST?

Bitcoin a scăzut la niveluri nemaivăzute din 2020, iar Tether a pierdut paritatea cu dolarul, deoarece presiunea de vânzare încă continuă.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Datele de la TradingView arată că BTC/USD a ieșit din intervalul de tranzacționare stabilit la începutul anului 2021.

Slăbiciunea a survenit în momentul în care consecințele crizei monedei stabile TerraUSD (UST) a continuat să influențeze piața criptomonedelor și nu numai. Există zvonuri că și fondurile profesionale se confruntă cu probleme de solvabilitatea din cauza pierderilor LUNA și UST.

Tokenul nativ al lui Terra, Luna, a capitulat aproape în valoare, tranzacționându-se la aproximativ 0,22 dolari. La începutul lunii mai, LUNA/USD se tranzacționa la 80 de dolari.

LUNA/USD, timeframe de o oră | TradingView

UST, în prezent în centrul atenției directorilor de la Terra care sunt focusati pe restabilirea valorii la dolarul american, se află acum la 0,60 dolari, mai mult decât dublul minimului record din această săptămână.

UST/USD, timeframe de o oră | TradingView

Cu toate acestea, presiunea este în creștere în spațiul cripto. Cea mai mare monedă stabilă, Tether, începe să dea semne îngrijorătoare că urmează UST.

Tokenul a scăzut cu 4,8% la 0,9508 – cel mai scăzut nivel de la prăbușirea pieței cripto din 2017.

USDT/USD, timeframe de o oră | TradingView

Această scădere este foarte neobișnuită, având în vedere că tokenul necesită să mențină un raport de 1:1 față de dolarul american.

USDT este cea mai mare monedă stabilă și a treia cea mai mare criptomonedă, cu o capitalizare de piață de 81,8 miliarde de dolari. Este de departe cel mai des folosit token pentru a facilita tranzacțiile cripto.

De ce scade Tether?

Investitorii par să se retragă de pe piața criptomonedelor pe fondul prăbușirii. Având în vedere utilizarea la scară largă a USDT în facilitarea tranzacțiilor cripto, este probabil să fie vândut de investitori pentru dolari, cu scopul de a reduce expunerea lor cripto.

De asemenea, traderii par să cumpere alte monede stabile, precum Binance USD (BUSD) și USD Coin (USDC) – indicând o anumită poziție față de token. BUSD și USDC au crescut cu 1,6% respectiv 0,3%.

Într-o mișcare de a-i asigura pe investitori, fondatorul Tether, Paolo Ardoino, a declarat că tokenul a onorat răscumpărări de 300 de milioane de dolari în ultimele 24 de ore, „fără o picătură de sudoare”.

Datele companiei de analiză în lanț CryptoQuant au adăugat că s-au înregistrat fluxuri record de monede stabile pe exchange-urile majore.

Ieșiri de monede stabile de pe exchange-uri | CryptoQuant

Rezervele lui Tether sunt învăluite în incertitudine

Bitfinex, exchange-ul de criptomonede care operează Tether, a declarat că susține valoarea USD cu o rezervă masivă. Potrivit datelor organizație, aproape 84% din acest pool este alcătuit de numerar și echivalente de numerar.

Cu toate acestea, organizația a fost criticată pentru că nu are suficientă transparență asupra rezervelor sale. Această scădere recentă ar putea fi determinată și de incertitudinea cu privire la capacitatea Bitfinex de a susține tokenul dacă acesta va fi supus mai multor presiuni.

Odată cu prăbușirea UST, încrederea investitorilor în monedele stabile poate fi pusă la îndoială. Acest lucru ar putea determina, de asemenea, presiune de vânzare asupra Tether, având în vedere incertitudinea asupra rezervelor sale.

1,22 miliarde de dolari lichidați în 24 de ore

În ceea ce privește pierderea minimului intervalului macro creat în ianuarie 2021, analiștii rămân dispuși să vadă nivelurile actuale ca pe o potențială oportunitate.

Orice ați pierde într-un trend descendent macro, veți câștiga mai multe înapoi într-un trend macro ascendent. Tot ce trebuie să faceți este să acordați atenție piețelor atunci când acestea sunt extrem de bearish”, a argumentat popularul trader Rekt Capital.

Amploarea pierderilor s-a reflectat în lichidările pieței. Datele de la resursa de monitorizarea Coinglass au arătat că lichidările au depășit 1,2 miliarde de dolari timp de 24 de ore.

Exit mobile version